Panorāma

Vairāki bērni nebija piesprādzējušies

Panorāma

Veselības inspekcija vērtēs ārstes rīcību

Konceptuāli atbalsta 2016. gada budžetu

VIDEO: Cik zinoši ir deputāti par pašu atbalstītajām nodokļu izmaiņām?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja valsts nākamā gada budžeta projektu, kas paredz arī vairākas nodokļu izmaiņas.

Piemēram, pieaugs akcīzes nodoklis tabakai, alkoholam, degvielai. Tāpat vairāk būs jāmaksā par privātām vajadzībām izmantotu uzņēmuma auto. Vēl mainīsies noteikumi mikrouzņēmumiem, un būs jauna -  21% pievienotās vērtības nodokļa likme namu apsaimniekošanai un komerciāla rakstura kultūras pasākumu biļetēm. Tāpat tiks ieviests solidaritātes nodoklis lielo algu saņēmējiem.

Vai par šīm izmaiņām zina paši deputāti, kuri šodien par tām balsoja, - to "Panorāma" jautāja dažiem no viņiem. Aptauja gan liecina, ka tautas priekšstāvji ar visām Saeimā skatītajām nodokļu izmaiņām nav pilnībā iepazinušies.

Deputātiem gan vēl ir laiks vairāk iepazīties ar budžeta projektā rakstīto. Otrajā  un galīgajā lasījumā budžeta projektu plānots skatīt 30. novembrī, un līdz tam iespējamas arī dažas izmaiņas. Tomēr Saeimas budžeta komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis ("Vienotība") atzina, ka plašu manevru iespēju vairs neesot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti