VID atklāj aplokšņu algas kādā būvniecības uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lūdz uzsākt kriminālvajāšanu par tā sauktajām aplokšņu algām un izvairīšanos no nodokļu nomaksas kādā būvniecības uzņēmumā, kas budžetam nodarīja zaudējumus vairāk nekā 58 000 eiro apmērā, paziņojumā medijiem informēja VID.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada janvārī Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret trīs personām par būvniecības nozares uzņēmuma grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu ievērojamā apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Kriminālprocess tika uzsākts 2020. gada maijā. Kriminālprocesa ietvaros 2020. gada jūnijā notika 10 kratīšanas iesaistītā uzņēmuma telpās, būvniecības objektos un personu dzīvesvietās.

Kratīšanu laikā tika atrasta un izņemta skaidra nauda vairāk nekā 15 000 eiro apmērā, kas bija paredzēta “aplokšņu” algu izmaksai, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tika analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka laika posmā no 2019. gada janvāra līdz 2020. gada jūnijam uzņēmuma darbiniekiem tika izmaksāta grāmatvedības uzskaitē neuzrādīta darba samaksa vairāk nekā 106 000 eiro apmērā, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādējādi nodarot mantisko zaudējumu valsts budžetam vairāk nekā 58 000 euro apmērā.

Kriminālprocess šī gada janvārī nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai, kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret trīs personām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti