Ventspils brīvostas pārvaldnieku Imantu Sarmuli atbrīvo no amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis atbrīvots no amata, liecina satiksmes ministra Tāļa Linkaita (Jaunā konservatīvā partija) vēstītais sociālajā vietnē "Twitter".

Satiksmes ministrs paziņojis, ka viņš piektdien, 13. decembrī, saskaņojis Ventspils brīvostas pārvaldnieka Sarmuļa atbrīvošanu no amata. Tas darīts atbilstoši Ventspils brīvostas likuma 6. pantam, kas nosaka, ka brīvostas valdes izpildaparātu vada brīvostas pārvaldnieks, kuru amatā ieceļ un no amata atbrīvo brīvostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Attiecīgu lēmumu pieņēmusi arī brīvostas valde.

Ventspils brīvostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Sarmulis bijis Ventspils brīvostas pārvaldnieks no 1995. gada. Sarmuļa amatpersonas deklarācija liecina, ka pērn viņš Ventspils ostā nopelnīja 149 701 eiro, vēsta LETA.

KONTEKSTS:

ASV iekļāvušas Globālajā Magņitska sankciju sarakstā no pienākumu pildīšanas atstādināto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kā arī četras organizācijas – Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. ASV sankcijas ir jāievēro arī bankām Latvijā. ASV brīdināja, ka jebkurš, kurš veiks finanšu pārskaitījumus sankcionētajām personām, arī var tikt pakļauts ASV sankcijām.

Reaģējot uz ASV lēmumu, Lembergs paziņoja, ka apturēs darbību Ventspils brīvostas pārvaldes valdē. Bet valdība nolēma labot situāciju, valsts pārvaldībā pārņemot Ventspils un Rīgas brīvostu pārvaldes, un Saeima 12. decembrī vienas dienas laikā nolēma atbalstīt šo valdības priekšlikumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti