Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Kolmani, Matīsu Spaili un Ritu Rudušu

Rīta Panorāma

Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Intervija ar Valdi Dombrovski

Valdis Dombrovskis: Būtisku izmaiņu Latvijas ekonomikā nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Komisija paredz, ka būtiskas izmaiņas Latvijas ekonomikā nākamajā gadā nav gaidāmas, intervijā Latvijas Radio programmai "Labrīt" pirmdienas rītā sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Viņš pauda, ka aizvien Latvijas ekonomikas izaugsme būs lielāka nekā vidēji Eiropā. Ja nākamajā gadā eirozonas izaugsme tiek lēsta 2,8% apmērā, tad Latvijā - 3%.

Tiesa, iespējams ir pārnest nodokļus no darbaspēka, jo sevišķi zemu atalgotā darbaspēka, uz citām nodokļu bāzēm, kas mazāk ietekmē izaugsmi - kapitālu, patēriņu un īpašumu. Taču šī rekomendācija attiecas uz visām Eiropas Savienības valsīm, teica Dombrovskis.

LTV raidījumā "Rīta Panorāma", runājot par to, ka ar nākamā gada valsts budžetu projektu ir neapmierināti gan uzņēmēji, gan Latvijas Banka un vēl citu nozares, organizācijas, Dombrovskis atteica, ka "budžets vienmēr ir balanss starp iespējām un vajadzībām" un, protams, ka uzņēmēji vēlētos, lai nodokļi būtu pēc iespējas mazāki.

Atbilstoši Finanšu ministrijas aprēķiniem, kas tapuši, balstoties uz prognozi, ka nākamgad Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieaugs par 3%, budžeta izdevumi nākamgad sasniegs 7,65 miljardus eiro, bet ieņēmumi būs aptuveni 7,37 miljardus eiro lieli.

Tādējādi valsts budžetā nākamgad paredzēts deficīts aptuveni 1% apmērā no IKP, bet 2018.gadā 0,8% no IKP.
2017. un 2018.gadā paredzēts veidot fiskālā nodrošinājuma rezervi 0,1% apmērā no IKP.

Paredzams, ka nākamajā gadā par 10 eiro pieaugs minimālā alga, no 75 līdz 85 eiro pieaugs neapliekamais minimums, savukārt gandrīz 32 000 pensionāru pensijas pieaugs par 10 eiro.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti