Ukrainas valdība plāno atlaist 20% ogļraču

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ukrainas Ogļu un enerģētikas ministrija šogad plāno slēgt piecas ogļraktuves un atlaist 20% nozarē nodarbināto jeb aptuveni 10 000 cilvēku, vēsta Ukrainas masu mediji.

Ministrs Vladimirs Demčišins intervijā žurnālam „Fokus” paziņojis, no 35  ministrijas pārziņā esošajām ogļraktuvēm šogad plāno slēgt piecas, un vēl septiņas iekonservēt.  

Nepieciešams atlaist 20% strādājošo, kas ir aptuveni 10 000 no 52 000 ogļraču, par ministra teikto ziņo LB.ua.

 Ministrs norādījis, ka atlaist plānots galvenokārt pensionārus, vienlaikus meklējot iespējas atrast bijušajiem ogļračiem citus darbus, piemēram, mājokļu un komunālās saimniecības rekonstrukcijas projektos.

Ministrs arī paudis, ka tuvāko divu trīs gadu laikā ogļraktuvēs būtu jāpaliek tikai  25 000 darbinieku.

LB.ua atgādina, ka Ukrainas valdības koalīcijas līgums paredz 2015.-2016.gadā privatizēt visus ogļu ieguves uzņēmumus, bet ogļraktuves, kuras neizdosies privatizēt, līdz 2020.gadam iekonservēt vai likvidēt.  

Ministrija jau iepriekš norādījusi, ka valsts dotācijas ogļraktuvēm šogad samazinās par 70%.

Tikmēr Krievijas aģentūra „RIA Novosti” norāda, ka liela daļa ogļraktuvju atrodas Donbasā, un daudzas no tam kontrolējot prokrieviskie separātisti, ar kuriem ukraiņu spēki cīnās jau kopš aprīļa.  

Janvāra nogalē Ukrainas ogļrači Kijevā rīkoja protesta akciju, pieprasot atvēlēt vairāk līdzekļu ogļu industrijai un palielināt ogļraču algas, vēstīja AFP.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti