Turpmāk iedzīvotajiem pakalpojuma maksa par elektrības piegādi veidosies no divām daļām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šodien stājušies spēkā jaunie elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi. Turpmāk elektrības rēķinu veidos ne vien samaksa par patērēto elektroenerģiju un tās piegādi, bet arī fiksētais maksājums, kas atkarīga no pieslēguma veida un tā nodrošinātās jaudas. Rēķinus par pieslēguma nodrošinājumu mājsaimniecības un juridiskās personas saņems septembra sākumā.

Iedzīvotājiem tarifs veidosies no divām daļām: viena būs fiksētā ikmēneša maksa par pieslēguma nodrošināšanu, otra daļa būs maksa par elektrības piegādi atbilstoši patērētajām kilovatstundām.

"Šī maksa tiks samazināta par 22%, tātad pie vidējā mājsaimniecības patēriņa, kas ir 75% no kopējā mājsaimniecības klientu skaita, nekādas būtiskas izmaiņas kopējā rēķinā nebūs," skaidro akciju sabiedrības “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Vislielākā ietekme skars tos patērētājus, kuriem ir nodrošināts nepārtraukts elektroenerģijas pieslēgums, bet nav nekāda patēriņa. "Ja ir vienfāzes pieslēgums, nulles patēriņa objektiem pieaugums būs 1,50 eiro,” par jauno kārtību informē Pinkulis.

Galvenais izmaiņu mērķis ir radīt vienlīdzīgus nosacījumus visiem uzņēmuma klientiem, jo līdz šim iedzīvotāji bija pieraduši, ka par elektrību maksā tikai tad, kad tā reāli patērēta.

Tādējādi “Sadales tīkls” cer pamudināt klientus izvērtēt, vai līdz šim izvēlētais jaudas apmērs ir tiešām nepieciešams. 

Jaunie sadales tarifi, saskaņā ar kuriem klienti norēķināsies atbilstoši sava pieslēguma jaudai un elektrības patēriņam, segs elektrotīkla uzturēšanas un atjaunošanas izmaksas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti