Trešā pensiju līmeņa popularitāte aug lēni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trešo pensiju līmeni izvēlas arvien vairāk cilvēku, tomēr tas joprojām nav pārāk populārs, uzskata Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Pēdējie dati par 2019.gadu rāda, ka septembra beigās to izmantoja teju 320 tūkstoši cilvēku, no tiem aktīvi ir mazāk nekā puse.

Kopējais uzkrājums fondos ir vairāk nekā 530 miljoni eiro. Iemaksas dalībnieki veic brīvprātīgi, tādā veidā uzkrājot sev papildpensijas kapitālu. To var darīt gan darbinieks, gan darba devējs. 

Ieva Ose par 3. pensiju līmeņa popularitāti
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

FKTK Uzraudzības departamenta direktora vietniece Ieva Ose Latvijas Radio pastāstīja, ka darba devējiem iemaksas trešajā pensiju līmenī ir papildus bonuss, lai piesaistītu kvalificētākus darbiniekus. Savukārt individuāli iemaksas veic tie, kas pēc pamatvajadzību apmierināšanas var atļauties arī domāt par vecumdienām un uzkrāt. Arī nodokļu atvieglojumi ir viens no faktoriem, ko cilvēki ņem vērā.

"Neteikšu, ka ir ļoti milzīga dalība," teica Ose. "Arī darba devēju vidū [trešais pensiju līmenis] nav ārkārtīgi populārs. Ja salīdzinām ar vēl iepriekšējā [2018.] gada trešo ceturksni, tad par 7 procentiem ir pieaudzis dalībnieku skaits."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti