S&P samazina Ukrainas kredītreitingu līdz pirmsdefolta līmenim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra „Standard & Poor's” samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz pirmsdefolta līmenim CCC ar negatīvo prognozi, vēsta ārvalstu masu mediji.

Iepriekš Ukrainas reitings bija vienu pakāpi augstāks – CCC+.

Aģentūra reitinga samazinājumu skaidrojusi ar politisko stāvokli valstī. Nav zināms, vai Ukraina atradīs nodrošinājumu valsts obligācijām, kuras tā grasās izpirkt no Krievijas.

„Pašreizējā situācija apdraud Ukrainas valdības spējas apkalpot savu parādu,” norāda aģentūra.

Februārī arī reitingu aģentūra „Moody's” samazinājusi Ukrainas kredītreitingu no  Caa2 līdz  Caa1  ar negatīvu prognozi. 

Jau ziņots, ka Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notiekošajos grautiņos kopš otrdienas saskaņā ar oficiālo informāciju dzīvības ir zaudējuši 77 cilvēki. Vienlaikus pienāk aizvien jaunas ziņas par upuriem šajā nedēļā notikušo sadursmju laikā. Pēc pēdējās neoficiālās informācijas varas iestāžu un opozīcijas pārstāvju cīņās dzīvību zaudējis vismaz 101 cilvēks. Piektdien vara un opozīcija plāno parakstīt vienošanos par krīzes noregulējumu, kas paredz atjaunot 2004.gada konstitūciju, izveidot koalīcijas valdību un decembrī rīkot ārkārtas vēlēšanas. 

Tikmēr Eiropas Savienības ārlietu ministri vienojās par sankcijām pret Ukrainas amatpersonām.

Sadursmes Kijevā un mazākā mērā citās pilsētas norit kopš 21.novembra pagājušajā gadā. Protestētāji norāda, ka viņi protestē gan pret Janukoviča vēlmi tuvināties Krievijai, nevis ES, gan pret korupciju Ukrainā un pastāvošo varu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti