«S&P» paaugstinājusi Grieķijas kredītreitingu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard and Poor's" (S&P) no "CCC-" līdz "CCC+" līmenim paaugstinājusi Grieķijas kredītreitingu, ziņo BBC.

Analītiķi skaidro, ka Grieķija tuvākā gada laikā, visticamāk, nepiedzīvos defoltu, tāpat ir mazāk nekā 50% iespējamība, ka naudas grūtībās nonākusī valsts varētu pamest eirozonu. Tomēr tā vēl joprojām tiek vērtēta kā augsta.

Reitinga paaugstināšana notika īsi pēc tam, kad Starptautiskais valūtas fonds apstiprināja apmēram divu miljardu eiro saņemšanu no Grieķijas. Līdz ar to šai valstij vairs nav nokavētas parādsaistības pret starptautisko finanšu institūciju.

Jau vēstīts, ka "S&P" Grieķijas kredītreitingu par vienu pakāpi līdz jaunam spekulatīvam – "CCC-" līmenim – pazemināja jūnija beigās pēc tam, kad valsts nespēja atmaksāt Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) 1,6 miljardus eiro.

Grieķija pirmdien, 20.jūlijā, ir samaksājusi SVF apmēram divus miljardus eiro. Līdz ar to Atēnām vairs nav nokavētu saistību pret šo starptautisko finanšu institūciju.

Tāpat ziņots, ka Grieķija starptautiskajiem aizdevējiem solījusi īstenot sāpīgas reformas, kas tiek prasītas, lai valsts varētu saņemt jaunu aizdevumu apmēram 86 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti