Siltumražotāju asociācija neprognozē strauju tarifu lēcienu nākotnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šīs apkures sezonas sākumā Latvijas pilsētas apkures tarifi nav mainījušies vai nedaudz sarukuši, un Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas vadītāja Ina Bērziņa-Veita paredz, ka tuvākajā laikā strauju tarifu  lēcienu nebūs.

Bērziņa-Veita intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka visās Latvijas pilsētās lielākā daļa māju jau uzsākta apkures sezonu, un gandrīz visur tarifi nav mainījušies vai samazinājušies, kas saistīts ar to, ka dabasgāze, kas ir viens no galvenajiem kurināmajiem, sasniegusi vēsturiski zemāko cenu. Līdz ar to sarūk arī siltumenerģijas tarifi.

Dabasgāzes tirdzniecības cenu oktobrī bija 156,52 eiro par 1000 kubikmetru, prognoze novembrim un decembrim ir 149,40 EUR/tūkst.nm3.

Arī otrajam galvenajam kurināmajam – šķeldai – cenas nedaudz samazinās, jo bija siltas ziemas, un nav liels pieprasījums pēc tās, ir izveidojušies krājumi, un ir arī neliela tendence, ka šķeldas cena seko gāzes cenai, stāstīja asociācijas vadītāja.

Viņa atzina, ka šobrīd ir grūti teikt, vai zemas cenas saglabāsies ilgu laiku, bet šobrīd strauju lēcienu gāzes cenai neparedz, “domāju un ceru, strauju [siltuma tarifu] kāpumu nebūs”.

Zemākas gāzes cenas ir izdevīgākas ražotājiem, jo tad ir mazāki tarifi un iedzīvotājiem ir vieglāk apmaksāt rēķinu, un līdz ar to ir mazāk parādnieku. Viņa arī pieļāva, ka mazāk parādu ir arī tādēļ, ka aug arī cilvēku maksātspēja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti