Ārpus Rīgas

Ar valsts aizdevumu cels jaunas dzīvojamās mājas

Ārpus Rīgas

Maiznieki noraizējušies par rupjmaizes garšas kvalitāti

LLKC Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis par ziemāju sējumu un rapša stāvokli

Sausums sējumus pagaidām nav apdraudējis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Par spīti tam, ka rudenim neraksturīgais sausums turpinās, sējumi kopumā izskatās labi, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Viņš sacīja, ka daudz kur lauki ir sadīguši, taču nav sagaidāms, ka tas būtiski ietekmēs nākamā gada ražu. "Kopumā sējumi izskatās labi. Septembrī nokrišņi bijuši mazāki, oktobrī tāpat. Tuvākajā diennaktī temperatūras kritīsies, būs iespējas augt," stāstīja Balodis.

Eksperts norādīja - ja labība tikusi iesēta savlaicīgi, tad tagad tā ir sadīgusi un nav saaugusi. Tomēr daudz kas būs atkarīgs no tā, kāda izskatīsies ziema. Ja tās beigās uzkritīs daudz sniega, tas var ietekmēt lauku ražību.

KONTEKSTS:

Ceturtdienas pēcpusdienā atkārtots vēsturisks rekords - 18. oktobris ir vēlākais datums, kad Latvijā reģistrēti +20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.
 

Dobeles novērojumu stacijā gaisa temperatūra sasniegusi precīzi +20 grādus, bet Daugavpilī fiksēts +20,1 grāds, kas ir arī Daugavpils šī datuma absolūtais rekords.

Iepriekš 1949. gadā gaisa temperatūra šajā datumā vietām Latvijā sasniedza +20,3 grādus, līdz ar to nacionālais 18. oktobra siltuma rekords nav pārspēts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti