Saeimā iesniegs iniciatīvu par pārmaksāto nodokļu automātisku izmaksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 13.aprīlī, plkst.13 Saeimā iesniegs pilsoņu iniciatīvu par pārmaksāto nodokļu automātisku izmaksu.

Iniciatīvas ideju jau publiski atbalstījis Valsts ieņēmuma dienests (VID) un vairākas politiskās partijas.

Iniciatīvas mērķis ir "dot iespēju saņemt pārmaksātos nodokļus arī tiem iedzīvotājiem, kuri neizprot sarežģīto dokumentu aizpildīšanas sistēmu, nelieto internetbankas un nav ieguvuši augstāko juridisko vai ekonomisko izglītību, tomēr strādā un maksā nodokļus."

Iniciatīvas autore Ludmila Jeļčaņinova uzskata, ka šādā veidā "tiks aizsargāta un materiāli papildus atbalstīta vājākā iedzīvotāju grupa - mazāk izglītoti cilvēki, kuriem nav iespējas un laika iedziļināties sarežģītās sistēmas niansēs."

VID pārstāve jau izteikusies atbalstoši automātiskas atmaksas ieviešanai, papildinot, ka, lai to ieviestu, būtu nepieciešamas izmaiņas likumos. Ideju atbalstījušas arī frakcijas Latvijas Reģionu apvienība, Nacionālā apvienība, "Vienotība" un partija "No Sirds Latvijai!".

KONTEKSTS:

Mūžībā aizgājusī bijusī VID vadītāja Ilze Cīrule šī gada janvārī atzina, ka tiek vērtēta iespēja nākotnē iedzīvotāju pārmaksātos nodokļus atmaksāt automātiski uz viņu kontiem, negaidot viņu iesniegumus par to.

Viņa teica, ka VID izveidota darba grupa, kura izsver visas ar šādu iespēju saistītās grūtības.

Automātiski VID varētu atmaksāt iedzīvotāju pārmaksātos nodokļus, piemēram, gadījumos, kad nav savlaicīgi piemērots kāds atvieglojums, mainījies neapliekamais minimums utt.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti