Rīko vebināru par darba devēju un ņēmēju attiecībām attālinātā darba apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīko tiešsaistes vebināru darba devējiem par attālinātā darba aspektiem arī pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Patlaban darba devējiem būtiski ne vien tehniski nodrošināt darbiniekus, bet svarīgi kļūst arī citi aspekti. Tā, piemēram, būtiski pareizi noformēt vienošanos par attālinātā darba veikšanu, kā arī par izdevumu kompensāciju un to, kādu darba veikšanai nepieciešamo aprīkojumu darbinieks var prasīt no darba devēja.

"Šodienas seminārs ir vairāk plānots par attālinātā darba tiesisko pusi, minot arī darba drošības aspektus, jo tas arī ir svarīgi. Ja darbinieks strādā attālināti, darba devējs tāpat paliek atbildīgs par darba aizsardzības pasākumiem, par drošu darba vidi.

Tāpat arī par tīri praktiskiem apstākļiem un apsvērumiem, piemēram, kā uzskaitīt darbinieka darba laiku, kā kontrolēt darbinieka darba kvalitāti, ja viņš veic darbu attālināti. 

Tāpat arī runāsim par nodokļu aspektiem, jo tie ir arī ļoti svarīgi darba devējiem, ja viņi kompensē darbiniekiem izmaksas saistībā ar attālinātā darba veikšanu," par pasākumu stāstīja advokātu biroja "Sorainen" vadošais speciālists Andis Burkevics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti