Dienas ziņas

Arī iedzīvotāji atzinīgi vērtē Latvijas dalību ES un NATO

Dienas ziņas

Igauņi smeļas pieredzi Latvijā pārejai uz mācībām valsts valodā

LTRK turpinās vadīt Aigars Rostovskis

LTRK turpinās vadīt Rostovskis; par izaicinājumiem sauc birokrātiju un ģeopolitisko situāciju

Lielākās uzņēmēju organizācijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) – biedri ar 281 balsi "par" un 12 balsīm "pret" par tās padomes vadītāju uz ceturto termiņu pārvēlējuši Aigaru Rostovski, kurš šajā postenī ir kopš 2015.gada.  Viņš par vienu no galvenajiem izaicinājumiem uzskata ģeopolitisko situāciju un birokrātijas mazināšanu.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai ir apmēram seši tūkstoši biedru, un organizācija, kuru Rostovskis vadījis jau deviņus gadus, ir viena no ietekmīgākajām Latvijā.

Pārvēlētais LTRK vadītājs uzskata, ka galvenais izaicinājums ir ģeopolitiskā situācija, nenoteiktība ārējos tirgos, Krievijas karš Ukrainā un viss ar to saistītais. Tas iespaido mūs visus, jo atrodamies pierobežā.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera jau aicinājusi savus biedrus nesadarboties ar agresorvalstīm, jo tas nav nedz ētiski, nedz pieņemami. Organizācijas ieskatā ekonomiskā sadarbība, kas pēc būtības ir asiņains bizness, ir jāpārtrauc.

Rostovskis arī norādīja, ka šajos jautājumos politiķiem aktīvi jāstrādā ar Eiropas valstīm. "Ja mēs vieni paši aizvērsim tirgus, tam nebūs tik liela efekta," viņš sacīja Latvijas Radio. LTRK jau sākusi darbu ar biznesa komūnām Baltijā, Somijā un Polijā, lai šo pozīciju stiprinātu tieši šajā reģionā.

Tāpat LTRK prezidenta darba kārtībā ir privātā kapitāla interešu aizstāvība. Esot vērojams, ka Latvijā pieaug politiskā doma, ka daudzas lietas jārisina caur publiskā kapitāla stiprināšanu, kas "apdraud privātā kapitāla" attīstību. Rostovskis pauda, ka "izplešas tā saucamais lienošais sociālisms, kas mums nepatīk, jo tas ir kas pretējs brīvai ekonomikai un privātām aktivitātēm".

Vēl viens izaicinājums – vajadzīga daudz straujāka ekonomikas attīstība. "Šis ir brīdis, kad jāņem nost visas važas jebkuram uzņēmumam, kas kaut ko grib darīt, un investīcijām. Jāņem nost visi bloki, un tādā veidā var kompensēt tās turbulences, kas ir ārējos tirgos," sacīja Rostovskis.

LTRK padomes vadītājs Aigaru Rostovski
00:00 / 00:11
Lejuplādēt

Viņš arī solīja atbalstīt LTRK biedrus eksporta darbībās. Tikmēr valstiskā līmenī galvenais uzdevums esot būtiski samazināt birokrātiju.

Kopā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un tās vadību LTRK izveidojusi uzņēmējus pārstāvošu bloku. Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite sacīja, ka strādā kopā ar LTRK roku rokā pie vairākiem svarīgiem jautājumiem. Pirmkārt, tā ir drošība, kas prasīšot ne tikai papildu finanses, bet arī lielāku sabiedrības mobilizāciju. Tāpat svarīga prioritāte – biznesa vides konkurētspēja, lai uzņēmēji nedzīvotu dārgākā biznesa vidē, nekā tas ir citās valstīs. Tas nozīmē konkurētspējīgus nodokļus, mazāku birokrātiju, darbaspēka un finanšu pieejamību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti