«Rīgas satiksme» par aptuveni 70 miljoniem eiro grasās pirkt 20 tramvajus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) ir izsludinājusi iepirkumu 20 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādei, informē uzņēmumā.

Paredzēts, ka jaunie zemās grīdas tramvaji Rīgā varētu sākt kursēt 2016.gada otrajā pusē pa 4.tramvaju maršrutu Imantas virzienā.

Orientējošā iepirkuma summa ir 70 miljoni eiro, atklāj uzņēmumā, norādot: jaunais tramvaju iepirkums neietekmēs sabiedriskā transporta biļešu cenas Rīgā.

Konkursa uzvarētājam būs jāsaražo un jāpiegādā 15 trīs sekciju un pieci - četru sekciju zemās grīdas tramvaji. Pirmais transporta līdzeklis ir jāpiegādā ne vēlāk kā 12 mēnešu laikā no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža. Visiem transportlīdzekļiem ir jābūt piegādātiem ne vēlāk kā pusotra gada laikā no līguma noslēgšanas.

Pieteikumi konkursā jāiesniedz mēneša laikā – līdz 15.oktobrim.

Patlaban RS kopumā ir 189 tramvaji, no kuriem 26 ir ar zemo grīdu. Esošie zemās grīdas tramvaji kursē 6. un 11.tramvaju maršrutos.

Iepriekšējais zemās grīdas tramvaju iepirkums noslēdzās 2008.gadā. Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp RS un izsludinātā konkursa uzvarētāju "Škoda Transportation", Rīga ir saņēmusi 26 zemās grīdas tramvajus, no kuriem 20 ir trīs sekciju un seši – četru sekciju tramvaji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti