Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Olgu Ritenbergu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingūnu Eleri un Indru Komarovu

Telefonintervija ar Pēteri Putniņu

Putniņš: Gaidāmās izmaiņas FKTK padomes locekļu izraudzīšanas kārtībā nav īsti saprotamas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gaidāmās izmaiņas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļu izraudzīšanās kārtībā rada daudz jautājumu un īsti nav saprotams, kādas problēmas ar tām mēģināts risināt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja FKTK vadītājs Pēters Putniņš.

Ministru kabinets martā lēma par likumprojektu, kas noteiks jaunu FKTK vadības izraudzīšanās kārtību. To turpmāk plānots darīt ar konkursa palīdzību. Saskaņā ar šobrīd spēkā esošo kārtību FKTK vadītāju izvirza finanšu ministrs un Latvijas Bankas prezidents, un tad par viņu balso Saeimas deputāti. Tāpat iecerētas reformas FKTK padomes darbā - ierakstot likumā atbildību par nelegālo vai noziedzīgi iegūto līdzekļu uzraudzību, iepriekš teica finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība").

Putniņš intervijā norādīja, ka komisijai nav skaidrs, kas tieši ar gaidāmajām reformām tiks mainīts. Jau šobrīd FKTK ir mandāts strādāt naudas atmazgāšanas jomā. "Mēs esam daudz paveikuši. Mums ir kolēģi, kas tikai tagad nonāk pie tā, kur mēs jau esam bijuši. Nav īsti saprotams, kas ir problēmas priekšmets. Tā ir vēlme lieki politizēt FKTK vadības iecelšanas procesu. Ja kāds apgalvo, ka tagad tiks piešķirta kaut kāda noziedzīgo līdzekļu apkarošanas kompetence, arī tā nav patiesība. Mums jau tāda sen ir," pauda Putniņš.

FKTK vadītājs arī minēja, ka premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") minējis, ka padome būtu jāveido no ārvalstu latviešiem, taču nav skaidrs, kādēļ uz darbu Latvijas finanšu iestāžu uzraugā nevarētu kandidēt arī vietējie. "Tur ir ļoti daudz jautājumu," uzsvēra Putniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti