Portāls: «Daļpolimetall» izstājas no sarunām par LM glābšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viens no grimstošā „Liepājas metalurga” potenciālajiem investoriem, Krievijas metalurģijas uzņēmums „Daļpolimetall” atteicies no nodoma iegādāties uzņēmuma „Liepājas metalurgs” akcijas. Pēc divu mēnešu ilgušajām sarunām „Daļpolimetall” nav spējis vienoties ar LM lielākajiem akcionāriem – Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu, vēsta „Pietiek.com”.

„Daļpolimetall” par to jau informējis Latvijas valdību un „Liepājas metalurga” kreditoru kluba piesaistīto konsultantu „Prudentia”.

Krievijas uzņēmums nenotikušajā darījumā vai no arī valdību, jo nedz valdības piesaistītie konsultanti, nedz premjera birojs nav izrādījis sevišķu ieinteresētību jaunu finanšu līdzekļu piesaistīšanā LM, vēsta „Pietiek.com”

Portāls arī norāda, ka Krievijas „Promsvjazbank” bija uzrakstījusi garantijas vēstuli, kurā informēja, ka „Daļpolimetall” ir rezervējusi 25 miljonus eiro (aptuveni 15 miljonus latu) uzņēmuma investīcijām Latvijas metalurģijas un transporta nozarēs.

„Daļpolimetall” sarunu vedēji portālam iepriekš neoficiāli bija teikuši, ka vēlējušies no „Prudentia” un valdības dzirdēt konkrētāku nostāju LM lietā. „Premjera birojs, Valsts kase, „Prudentia” - viņi nevarēja nezināt, ka viss nepieciešamais uzņēmuma darbības atjaunošanai ir un tomer viņi nedarīja neko,” teicis kāds no Krievijas uzņēmuma pārstāvjiem..

Savukārt Valsts kases pārvaldnieka vietnieks Jānis Pone portālam atzina, ka „Daļpolimetall” garantijas vēstule par 25 miljonu eiro rezervēšanu neesot bijusi „pārliecinoša”. To pašu teikuši arī „Prudentia” un advokātu biroja „Glimstedt un partneri” konsultanti.

Vēstīts, ka valsts pagājušajā ceturtdienā samaksāja LM parādu Itālijas bankai „UniCredit” vairāk nekā 47 miljonu latu apmērā. Šis maksājums notika saskaņā ar 2009.gadā noslēgto vienošanos, kurā valsts galvoja LM Itālijas bankā paņemto kredītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti