Pētījums: pēc breksita no Londonas aizplūdis vairāk nekā triljons mārciņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vairāki simti uzņēmumu, kas darbojas Lielbritānijas banku un finanšu nozarē, ir pārvietojuši daļu sava biznesa, pārvietojuši personālu vai izveidojuši jaunas struktūras Eiropas Savienībā. Naudas apjoma ziņā tas nozīmē, ka no Londonas – viena no pasaulē lielākajiem finanšu centriem – aizplūdis aptuveni triljons mārciņu (1,15 triljoni eiro).

Šāds secinājums izdarīts domnīcas “New Financial” pētījumā, kas publicēts teju četrus mēnešus pēc tam, kad Lielbritānija pameta Eiropas Savienību.

Kā skaidro pētījuma autori, atklājumi norāda uz kaitējumu, ko breksits jau paspējis nodarīt Apvienotās Karalistes galvaspilsētai. Lielbritānijā bāzētās bankas ir pārskaitījušas uz Eiropas Savienību vairāk nekā 900 miljardus sterliņu mārciņu aktīvu jeb 10% no visiem Lielbritānijas banku aktīviem. Savukārt apdrošinātāji ir pārvirzījuši vairāk nekā 100 miljardus sterliņu mārciņu.

Kopumā vairāk nekā 440 uzņēmumi pārvietojuši savas struktūras uz Eiropas Savienību. Pētījuma autori atzīst, ka tas ir vairāk, nekā iepriekš domāts, tomēr reālā aina un ilgtermiņa ietekme varētu būt vēl apjomīgāka.

Uzņēmumi, kas aizgājuši no Londonas, visbiežāk pārcēlušies uz Īrijas galvaspilsētu Dublinu un Francijas galvaspilsētu Parīzi, kā arī uz Luksemburgu, Frankfurti un Amsterdamu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti