Pēcpusdiena

Kompānija „Vienna Insurance Group” nopirkusi 90% apdrošināšanas sabiedrības BTA

Pēcpusdiena

Valdība atbalstījusi Stambulas konvencijas parakstīšanu

2015. gadā PTAC saņemtas 374 sūdzības par finanšu pakalpojumiem

Patērētāju sargs: Pērn ievērojami pieaudzis sūdzību skaits par apdrošinātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) pērn saņēmis 374 rakstveida sūdzības vai iesniegumus par finanšu pakalpojumiem. Būtiski pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, ir pieaudzis sūdzību skaits par apdrošināšanas sabiedrību rīcību, liecina PTAC pieejamā informācija.

No saņemtajām sūdzībām 31% bijušas par kredītiestāžu, 26% – parādu ārpustiesas atgūšanas pakalpojumu sniedzēju, 25% sūdzības par nebanku kreditētāju, bet 9% sūdzības – par apdrošinātāju rīcību.

Tendences rāda, ka sūdzību skaita dinamika ir stabila – nedaudz ir samazinājies sūdzību skaits par kredītiestāžu rīcību, nebanku kreditētājiem, kā arī par parādu ārpustiesas atgūšanas pakalpojumiem. Taču būtiski – par 38,9% – pieaudzis saņemto sūdzību skaits par apdrošinātāju rīcību, kā arī trīskāršojies patērētāju sūdzību skaits par citu finanšu pakalpojumu sniedzēju rīcību.

Visās jomās saņemtas sūdzības par netaisnīgiem līguma noteikumiem, par negodīgas komercprakses īstenošanu, kā arī cita veida pretenzijas – par parādu piedziņu, noguldījumiem, kļūdaini veiktu maksājumu neatmaksāšanu, par parāda pamatotību, procentu apmēru, iespējami krāpnieciskiem darījumiem un citiem.

PTAC pārstāve Sanita Gertmane Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina, ka vēl aizvien "sāpīgākā" finanšu pakalpojumu joma ir kreditēšana. Problēmas nereti rodas kredītņēmēja zemā finanšu pratības līmeņa dēļ. Proti, izvēloties kādu kreditēšanas pakalpojumu, cilvēks nesaprot tā nosacījumus.

PTAC pērn finanšu pakalpojumu jomā sniedzis 1616 konsultācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti