Pāreja uz eiro «Swedbank» izmaksās desmit miljonus latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pāreja no latiem uz eiro „Swedbank" izmaksās ap desmit miljoniem latu, turklāt kritīsies tā peļņas daļa, kas tiek gūta no konvertācijām. Tā intervijā Latvijas Radio atzina „Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Banku sektoram izmaksas saistībā ar pāreju uz eiro ir vislielākās, salīdzinot ar citiem sektoriem, norādīja „Swedbank" pārstāvis.

Tāpat bankas zaudēs daļu no peļņas, ko pašlaik nodrošina naudas konvertācijas. „Īstermiņā šo peļņas daļu ar kaut ko kompensēt būs neiespējami, un mēs arī to nemēģināsim darīt. Ilgtermiņā skaidrs, ka mēs strādāsim pie savas darbības uzlabošanas, efektivitātes uzlabošanas, kreditēšanas, lai ilgākā termiņā atgūtu šo ienākumu daļu," norādīja Mančinskis. Šie zaudējumi varētu būt vairāk nekā desmit miljoni.

„Eiro ieviešana banku sektoram un „Swedbank" ir galvenais projekts jau pēdējos vairāk nekā 12 mēnešus, kad aktīvi strādājam pie eiro ieviešanas. Eiro ieviešanai ir divas galvenās plūsmas: bankas sistēmu pāreja uz eiro un nodrošināt skaidras naudas apmaiņu bankas filiāles un bankomātos," stāstīja Mančinskis.

Pēdējos mēnešus vairākas bankas aktīvi aicināja iedzīvotājus ieskaitīt latus bankas kontos, lai tie automātiski konvertētos uz eiro. Kā norādīja Mančinskis, skaidras naudas iemaksas pieaug, un nesen bankomātos skaidras naudas iemaksas pārsniedza skaidras naudas izmaksas. „Tātad cilvēki gatavojas eiro ieviešanai un latus iemaksā kontos," pauda „Swedbank" pārstāvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti