Noskaidroti 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Zināmi 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali. Pētījumu kompānijas "Kantar" aptaujā pircēji vērtēja savu iepirkšanās pieredzi dažādos e-veikalos. Šodien ikgadējā konkursā "Latvian eCommerce Awards" apbalvoti iecienītākie interneta veikali 11 kategorijās.

Noskaidroti 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali
00:00 / 02:54
Lejuplādēt

Uzvarētājus nominācijai "Iecienītākais interneta veikals" izvēlas pircēji, kas pēdējo sešu mēnešu laikā veica vismaz vienu pirkumu internetā. Aptaujā norādot konkrēto interneta veikalu, vērtēja savu pieredzi desmit ballu skalā.

Par labākajiem interneta veikaliem 2022. gadā atzīti:

  1. Kategorijā "apģērbi/apavi" uzvarētājs: "zalando.lv";
  2. Kategorijā "elektronika" uzvarētājs: "rdveikals.lv'';
  3. Kategorijā "pārtika" uzvarētājs: "barbora.lv";
  4. Kategorijā "bērnu preces" uzvarētājs: "220.lv";
  5. Kategorijā "grāmatas" uzvarētājs: "janisroze.lv";
  6. Kategorijā "sadzīves tehnika" uzvarētājs: "rdveikals.lv";
  7. Kategorijā "medikamenti" uzvarētājs: "internetaaptieka.lv";
  8. Kategorijā "mēbeles/ mājas preces" uzvarētājs: "jysk.lv";
  9. Kategorijā "tīrīšanas produkti/personīgās higiēnas preces" uzvarētājs: "drogas.lv";
  10. Nominācijā "straujākā izaugsme Latvijas tirgū" uzvarētājs: veterinārā aptieka "Vetzoo.lv";
  11. Nominācijā "straujākā izaugsme eksporta tirgū" uzvarētājs: bērnu koka mēbeļu un rotaļlietu e-veikals "ettetete.com".

Kopumā aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu. Tika nosaukti vairāk nekā 500 interneta veikali, tomēr paši labākie iedalīti 11 kategorijās, kā, piemēram, kategorijā "elektronika" šogad uzvarētājs ir e-veikals "rdveikals.lv", kategorijā "pārtika" "barbora.lv", kā labākais grāmatu e-veikals ir "janisroze.lv", taču kategorijā "apģērbi/apavi" interneta veikals "zalando.lv".

Kategorijā "medikamenti" šogad uzvarētājs ir "Internetaptieka.lv". Uzņēmuma mārketinga vadītāja Liene Vēvere stāstīja, ka  konkurence starp dažādām interneta aptiekām Latvijā ir ļoti liela, tāpēc arī cīņa par labāko e-aptieku ir spraiga. Tomēr kā savu veiksmes atslēgu sauca kvalitatīvu apkalpošanas servisu.

"Mēs arī veicam aptaujas, mēs interesējamies, ko klienti vēlas, kāda viņiem šķiet mājaslapa, kā tā ir jāuzlabo, kas viņiem šķiet ērti, kur viņi varbūt nevar atrast to, ko viņi gribētu – pie tā mēs arī strādājam, lai vietne būtu klientam ērta, draudzīga, un tam ir ļoti būtiska nozīme, lai klientam būtu tuvāki," klāstīja Vēvere.

Konkurss notiek piekto gadu, un tā mērķis ir ne tikai izcelt labākos interneta veikalus, bet arī veicināt e-komercijas attīstību Latvijā.

Viens no pasākuma organizatoriem, digitālās mārketinga aģentūras "iMarketings.lv" vadošais stratēģis un dibinātājs Sergejs Volvenkins uzsvēra, ka šogad svarīgi bija noskaidrot arī rekomendācijas indeksu, proti, vai pircējs ir gatavs konkrēto interneta veikalu ieteikt kādam citam, jo tas norāda arī to, kāpēc cilvēks pats izvēlas iepirkties tieši tajā e-veikalā.

"Liela nozīme ir cenai, tas ir viennozīmīgi, bet īstenībā ne tik liela, kā mēs bijām domājuši. Ļoti daudzi cilvēki norādīja, ka viņi izvēlas konkrētu interneta veikalu pēc noteiktiem emocionāliem faktoriem, piemēram, man patīk šis zīmols, man patīk šis interneta veikals, man patīk šeit iepirkties, man patīk, jo šeit jūtos droši, ir laba reputācija," teica Volvenkins.

Kultūra pirkt internetā attīstās un iet uz augšu, jo cilvēki arvien drošāk un biežāk iepērkas internetā, kas ir pozitīva ziņa visai e-komercijai, atzina Volvenkins.

"Kad mēs izceļam labākos, mēs varam arī redzēt, kāda ir pieredze labākajiem – un visa pārējā e-komercija, visi pārējie interneta veikali var skatīties, kas tad ir tajos labākajos, un pārņemt veiksmīgo pieredzi, un tas veicina kopējo e-komercijas attīstību Latvijā," klāstīja pasākuma organizatoru pārstāvis.

Papildu labāko interneta veikalu balvai šogad ieviestas divas jaunas nominācijas – "Straujāka izaugsme Latvijas tirgū" un "Straujāka izaugsme eksporta tirgū", kur vērtēta e-veikalu izaugsme pēc apgrozījuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti