PTAC brīdina par «InCruises» kruīza ceļojumu klubu; saskata negodīgas komercprakses pazīmes

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus rūpīgi izvērtēt iespējamo dalību "InCruises" kruīza ceļojumu klubā. Patērētāju sargs ceļojumu piedāvājumu izpētē interneta vietnēs secinājis, ka pirmšķietami "InCruises" piedāvātā piramīdveida shēma satur negodīgas komercprakses pazīmes, liecina centra paziņojums medijiem.

PTAC informēja, ka, veicot ceļojumu piedāvājumu izpēti interneta vietnēs, tostarp sociālajos tīklos, konstatēts, ka interneta vietnē "www.incruises.com" un kruīza kluba partneru izveidotajos profilos sociālajā tīklā "Facebook" tiek izteikti piedāvājumi Latvijas iedzīvotājiem iesaistīties "InCruises" kruīzu ceļojumu klubā.

Tas pieder Puertoriko reģistrētam komersantam "Ingroup Incruises International LLC" un veic uzņēmējdarbību kā "Incruises International LLC". Pirmšķietami "InCruises" piedāvātā piramīdveida shēma satur negodīgas komercprakses pazīmes, norādīja PTAC.

"PTAC aicina patērētājus rūpīgi izvērtēt gan nosacījumus dalībai klubā, gan klubā piedāvātos kruīza ceļojumus," pauda patērētāju sargi.

Kā pirms jebkura lēmuma pieņemšanas par savas naudas ieguldījumu, arī šajā gadījumā, pirms piekrist iesaistīties "InCruises" kruīzu klubā, PTAC aicina rūpīgi iepazīties un izvērtēt visu pieejamo informāciju par dalību klubā, it īpaši:

  • iepazīties ne tikai ar "InCruises" sagatavotajiem mārketinga materiāliem, bet rūpīgi izlasīt arī kluba piedāvāto līgumu;​​
  • izvērtēt iesaistīšanās klubā izdevīgumu kopumā;
  • noskaidrot, cik lielas iemaksas un kad tās ir jāveic;
  • noskaidrot, kad un par kādiem nosacījumiem varēs iegādāties piedāvāto kruīza ceļojumu vai viesnīcas rezervāciju (piem., "InCruises" biedra līgumā noteikts, ka tikai 50% no kruīza cenas par apmaksāt ar sakrātajiem balvu punktiem);
  • noskaidrot, par kādu cenu un ar kādiem nosacījumiem iespējams iegādāties kruīza ceļojumu citās interneta vietnēs un pie tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, kuri neliek iestāties klubā, lai iegādātos kruīza ceļojumu;
  • noskaidrot, kā būs iespējams pārtraukt dalību klubā un vai tas radīs kādus zaudējumus (piemēram, biedra līgumā noteikts, ka, pārtraucot dalību klubā, varēs saņemt atpakaļ tikai pēdējās 14 dienās veiktās iemaksas, bet visa pārējā iemaksātā nauda paliks "InCruises" rīcībā).

PTAC atzīmēja: patērētāju tiesības uzraugošā iestāde Polijā 2022. gada 20. jūlijā bija publicējusi brīdinājumu patērētājiem, ka pastāv īpaši pamatotas aizdomas, ka "Incruises International LLC" īstenotā prakse pārkāpj patērētāju kolektīvās intereses un var radīt būtiskus zaudējumus vai negatīvas finansiālas sekas plašam patērētāju lokam

Pēc šī brīdinājuma publicēšanas Polijas iedzīvotājiem ir liegta iespēja noslēgt līgumu par dalību "InCruises" klubā.

PTAC aicina atbildīgi izvērtēt jebkuru naudas ieguldījumu un pirkumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti