Krustpunktā

Krustpunktā diskusija: Pabalsts bijušajiem pagastvečiem...

Krustpunktā

Garantētā minimālā ienākuma līmenis neatbilst Satversmei. Kādas būs izmaiņas?

Jānis Reirs: Mediji ir jāatbalsta, vai tad ir cita izeja

Ministrs: Tiesa lēmusi paturēt apcietinājumā VID kukuļošanā iesaistītās personas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kukuļošanas mēģinājuma lietā iesaistītās divas personas, kuras tika apcietinātas, paliks cietumā, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība"). 

Viņš norādīja, ka tiesas lēmums paturēt iesaistītās personas apcietinājumā pieņemts trešdien, bet VID par to nav informējis. Tas, pēc Reira domām, parāda, ka VID joprojām nesniedz informāciju sabiedrībai par nozīmīgiem procesiem.

"Es domāju, ka vajadzētu lepoties, ka tiesa izvērtēja un paturēja apcietinājumā uz diviem mēnešiem cilvēkus, kuri piedalījās. Tas nozīmē, ka [ VID Iekšējās drošības pārvalde] izdarīja labu darbu," sacīja ministrs.

Reirs arī norādīja, ka VID joprojām nesniedz visu informāciju sabiedrībai, piemēram, cilvēki ir informēti par sāktām disciplinārlietām, bet ne par kriminālprocesiem, kuru kopā ir 31.

KONTEKSTS:

Gada sākumā VID ieradās kāds uzņēmējs un paziņoja, ka no viņa mēģināts izspiest 65 000 eiro lielu kukuli apmaiņā pret to, ka konkurentam kādā iepirkumā tiktu uzsūtīts VID audits. Jūnija sākumā brīdī, kad uzņēmējs starpniekam nodeva pirmo pusi summas, VID iekšējās drošības pārvalde izspiedējus aizturēja. No pieciem aizturētajiem divi bija bijušie, bet viena – esošā VID darbiniece. Pārējie divi – ar dienestu nesaistīti. Diviem no aizturētajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Ministrs kritizēja VID vadību par notikuma slēpšanu, bet VID vadītāja Ieva Jaunzeme Reira kritiku noliedz, norādot, ka dienestā ir smags pagātnes mantojums, bet viņa sola turpināt ar to cīnīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti