Ministrs: Bankas mēdz izvirzīt nepamatotas prasības uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No uzņēmējiem saņemti signāli, ka bankas mēdz izvirzīt nepamatotas prasības kredītņēmējiem par papildu personīgajām garantijām, nodrošinājumu un likmju pārskatīšanu – attālinātajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”).

“Šodien vismaz pieci gadījumi, (..) kad bankas izvirza nepamatotas prasības. Prasības par personiskām garantijām, prasības par papildu nodrošinājumu, prasības par procentu pārskatīšanu,” pastāstīja Reirs.

Ministrs uzsvēra, ka šie signāli neattiecas uz “Altum” piedāvātajām programmām.

Ministrs solīja, ka šī situācija tiks vērtēta. Piektdien, 3. aprīlī, paredzēta sanāksme ar Latvijas Bankas vadību un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadību.

“Mēs vērtēsim un atradīsim veidus, kā pasargāt mūsu kredītņēmējus, privātpersonas, kuras saskārušās ar šādu situāciju,” sacīja Reirs.

KONTEKSTS:

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tāpat valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā.

Valdība otrdien, 31. martā, nolēma, ka tā saukto dīkstāves pabalstu līdz ar vispārējā nodokļu režīmā strādājošajiem uzņēmumiem varēs saņemt arī pašnodarbinātie, autoratlīdzību saņēmēji un mikrouzņēmumos strādājošie.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti, atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti