LM maksātnespējas izmaksas un ļaunprātības iespējamību vēl vērtēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Smagās finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurga" (LM) maksātnespējas izmaksas, kā arī iespēju, ka uzņēmums tik grūtā situācijā nonācis ļaunprātības dēļ, speciālisti vēl izskatīs.

Tā intervijā Latvijas Radio sacīja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Viņš uzsvēra, ka katra rūpnīcas dīkstāves diena palielina izmaksas, par kurām ir jāuztur rūpnīca – tajā esošās iekārtas, kā arī apsardze. Savukārt ļaunprātības iespējamību LM maksātnespējas izraisīšanā izvērtēs pēc maksātnespējas apstiprināšanas.

Velmers atkārtoti apliecināja, ka aizvien pastāv nevienprātība LM akcionāru vidū, kā arī faktu, ka uzņēmums savu darbību var atsākt, ja vien būs jauni un maksātspējīgi saimnieki. Galvenais mērķis ir uzņēmumu pārdot un nodrošināt tā darbību.

Maksātnespējas administrators arī atzina, ka LM akcionāru sarunas ar potenciālajiem investoriem nav bijušas sekmīgas. Viņam nezināmi iemeslu dēļ ar pozitīvu iznākumu nenoslēdzās „Liepājas metalurga" un „Dalpoļimetall" sarunas, kaut gan darījums jau bija noslēgts. „Grūti pateikt, kas tur bija, bet līgums nebija izpildīts," sacīja Velmers.

Par LM finanšu problēmām uzzināja pavasarī, kad kļuva skaidrs, ka uzņēmums nespēj apmaksāt savas vajadzības un rūpnīcas darbību. Sākotnēji akcionāri vērsās pēc palīdzības pie valdības, tomēr tā atteica, norādot, ka paši LM akcionāri nesniedz pārliecību, ka ir gatavi ieguldīt savus līdzekļus uzņēmumā. Arī visi tālākie mēģinājumi glābt uzņēmumu beidzās nesekmīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti