Panorāma

"Latvenergo" padome jāmeklē steigā

Panorāma

150 gadu Dziesmu svētkiem Igaunijā

T. Linkaits un "Latvijas dzelzceļš" atkal apmainās pārmetumiem

Linkaits un «Latvijas dzelzceļš» atkal apmainās pārmetumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atkal saasinājušās satiksmes ministra Tāļa Linkaita (Jaunā konservatīvā partija) attiecības ar lielākā ministrijas pārraudzībā esošā uzņēmuma “Latvijas dzelzceļš” vadību. Uzņēmums uzskata, ka ministrs turpina graut tā reputāciju, kas mazina starptautisko klientu uzticību. Linkaits pārmetumus noliedz un cer, ka valde drīz amatus zaudēs.    

Pagājuši jau divi mēneši, kopš Linkaits izteicis neuzticību “Latvijas dzelzceļa” valdes locekļiem, kuri labprātīgi amatus atstāt atteikušies.

Konfliktā atkal uzplaiksnījuši Linkaita izteikumi vizītes laikā Lietuvā, kas “Latvijas dzelzceļa” vadības ieskatā grāvuši uzņēmuma reputāciju.  

Runa ir par Linkaita ierakstiem sociālajos tīklos. Ministrs raksta: “Viesojos Lietuvas dzelzceļā, lai pārņemtu pieredzi, kā attīrīt uzņēmumu no liekēžiem un ieviest labu pārvaldību. Lietuva to aizsāka 2016. gadā, mums viss vēl priekšā.”

“Latvijas dzelzceļš” atbildi parādā nepalika un uzsvēra – Latvija ar Lietuvu konkurē par kravām no Baltkrievijas, un ministrs šajā cīņā traucējot.

“Tur mēs attiecībā uz Baltkrievijas kravām esam ļoti sīvi konkurenti, jo gan mums, gan viņiem tās ir vajadzīgas. Tāpēc šādi paziņojumi grauj mūsu konkurētspēju un mulsina mūsu baltkrievu kolēģus, kuri mums uzdod jautājumus, kas jums tur ir un kas jums tur notiek,” norādīja VAS “Latvijas dzelzceļš” viceprezidents Aivars Strakšas.

“Latvijas dzelzceļa” valdes locekļi jau iepriekš vērsās policijā, lūdzot izvērtēt, vai pret Linkaitu nav pamats uzsākt kriminālprocesu par neslavas celšanu.

Policijā norādīja, ka resoriskā pārbaude par to vēl varētu turpināties vairākus mēnešus. Pats ministrs uzskata, ka neko nepareizu nav darījis.

“Man, godīgi sakot, nav saprotama visa šī sīkumainā ņemšanās ap šo situāciju. [..] Es aicinātu uzņēmumu un uzņēmumā esošo vadību strādāt pie savu rādītāju uzlabošanas, nevis skrupulozi sekot līdzi, ko dara ministrs,” sacīja Linkaits.

Linkaits informāciju par iespējamiem koruptīviem darījumiem “Latvijas dzelzceļā” iepriekš nosūtīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kas komentārus ceturtdien, 4. jūlijā, atteica.

Valdes locekļu atbilstību amatam ministrs lūdzis izvērtēt uzņēmuma padomei. Tikai tā valdes locekļus var atbrīvot no amatiem. Padome pasūtījusi divus auditus par “Latvijas dzelzceļa” darbu, kurus plānots pabeigt līdz vasaras beigām. Iepriekš padome valdes darbu novērtējusi atzinīgi, taču ministrs Linkaits uzsver, ka ar esošo “Latvijas dzelzceļa” valdi sastrādāties nevar.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti