LIAA: Investīcijas Latvijā 2022. gadā nenoplok

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Investīcijas Latvijā 2022. gadā nenoplok, tieši otrādi, intervijā Latvijas Radio stāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietniece investīciju jautājumos Laura Očagova.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, no vienas puses, lieli investīciju plāni esot uz pauzes, bet, no otras puses, ir vairāki sektori, kur investīcijas pieaug. Tāpat arī par Austrumeiropu esot liela interese, jo saistībā ar kovida ietekmi un karu ir jāpārstrukturē vērtību ķēdes.

LIAA direktora vietniece investīciju jautājumos Laura Očagova.
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Šogad no jauna ir jau 29 projekti ar potenciālu izveidot vairāk nekā 5000 darbavietu, un investīciju apjoms šiem projektiem ir ap 3 miljardi eiro. Liela interese par Latviju ir kaimiņvalstu investoriem, tomēr ne tikai. Investori esot arī no Ziemeļvalstīm, Zviedrijas, Vācijas, Nīderlandes, ASV, Francijas un citām valstīm. Sektori, kuros investīciju visvairāk, ir viedā enerģētika, viedie materiāli, pārtika, metālapstrāde, kokapstrāde, mašīnbūve, elektronika, farmācija.

LIAA esot gatava piesaistīt vēl investīcijas, bet Latvijā jādomā par to, vai var nodrošināt infrastruktūru un darbaspēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti