Latvijas mēbeļu ražotāji cer izveidot apvienību, lai startētu konkursā mēbeļu piegādei LNB

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas mēbeļu ražotāji cer izveidot apvienību, lai startētu konkursā par mēbeļu piegādi Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB), aģentūrai BNS pastāstīja asociācijas "Latvijas mēbeles" izpilddirektors Andris Plezers.

Latvijas mēbeļu ražotāji cer izveidot apvienību, lai startētu konkursā par mēbeļu piegādi Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB), aģentūrai BNS pastāstīja asociācijas "Latvijas mēbeles" izpilddirektors Andris Plezers.

Pēc viņa teiktā, spriežot pēc bibliotēkai nepieciešamo mēbeļu daudzuma, iepirkums būs liels un viens Latvijas uzņēmums nevarēs nodrošināt visu nepieciešamo. "Viens uzņēmums nevar pacelt visu, kas tiks prasīts iepirkuma ietvaros, jo tiek lēsts, ka mēbeļu iegādes iepirkuma summa varētu būt aptuveni 3,5 līdz 3,8 miljoni latu, kas ir aptuveni tikpat, cik mēbeļu nozares uzņēmumu gada apgrozījums. Tikai mēbeļu ražotāju apvienība varētu saražot nepieciešamos apmērus iepirkumam, taču pagaidām nav zināms, vai izdosies izveidot šādu apvienību," paskaidroja Plezers un piebilda, ka mēbeļu nozares uzņēmumiem līdz iepirkuma izsludināšanai vēl ir laiks, lai vienotos par sadarbību.

Asociācijas pārstāvis arī norādīja, ka Latvijas mēbeļu ražotāju dalību iepirkumā varētu apgrūtināt gaidāmās prasības par mēbeļu tehnisko specifikāciju. "Iepazīstoties ar iepirkuma tehniskajām specifikācijām, redzam, ka tiks prasītas koka mēbeles ar metāla konstrukcijām, un Latvijā ir ļoti maz tādu ražotāju, kas ražo mēbeles ar metāla konstrukcijām, kā arī viņu ražošanas apmēri ir nelieli," pastāstīja asociācijas vadītājs un piemetināja, ka Latvijā ir mazs pieprasījums pēc koka mēbelēm ar metāla konstrukcijām, līdz ar to arī pašmāju uzņēmumi koncentrējas uz koka mēbeļu ražošanu, kas ir pieprasītākas gan Latvijā, gan pasaulē.

Asociācijas vadītājs atzina, ka Latvijas mēbeļu ražotājiem piedalīties iepirkumā varētu būt vieglāk, ja tas tiktu sadalīts lotēs. "Mēs uzskatām, ja Kultūras ministrija (KM), izsludinot iepirkumu par mēbeļu piegādi, to sadalītu lotēs, atsevišķi izdalot koka mēbeles un mēbeles ar metāla konstrukcijām, tas atvieglotu pašmāju ražotāju dalību iepirkumā. Taču iepriekšējā pieredze citos iepirkumos liecina, ka tas netiek praktizēts, jo tādā veidā tiek sadārdzināta iepirkuma izsludināšana," sacīja Plezers.

KM ir izplatījusi informatīvu paziņojumu, ka tā plāno iepirkumu par mēbeļu piegādi LNB jaunajai ēkai un iepirkuma prognozētā līgumcena ir 3,8 miljoni latu. "KM, lai informētu nozari, ka tiks izsludināts iepirkums par mēbeļu piegādi LNB vajadzībām, ir izplatījusi informatīvo paziņojumu. Taču pašu iepirkumu plānots izsludināt nākamā gada sākumā," aģentūrai BNS pastāstīja LNB projekta īstenošanas nodaļas pārstāvis Edvīns Pārups.

Jau vēstīts, ka par Gaismas pili sauktās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvdarbus plānots pabeigt 2013.gada vasarā un ēku nodot ekspluatācijā 2013.gada beigās vienlaikus ar infrastruktūras būvdarbu pabeigšanu. Infrastruktūras objektu būvniecība gan pēc vairākkārtējas konkursa rezultātu apstrīdēšanas pašlaik nav pat sākusies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti