Latvijas jaunuzņēmums piesaista 50 000 eiro investīcijas no «Porsche» riska kapitāla fonda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas jaunuzņēmums “Exponential Technologies”, kas darbojas industriālā mākslīgā intelekta (MI) jomā, ir piesaistījis pirmssēklas jeb sākotnējās investīcijas 50 000 eiro apmērā no Berlīnē bāzētā riska kapitāla fonda "APX" – tā vienīgie īpašnieki ir vācu autobūves uzņēmums "Porsche AG", kā arī vācu mediju un tehnoloģiju koncerns "Axel Springer SE", informēja uzņēma līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Ģirts Smelters.

Viņš pauda, ka sadarbība uzņēmumam ļaušot izmantot "APX" fonda ekspertīzi starptautisku, tehnoloģijās balstītu biznesu attīstībā, kā arī palielināšot uzņēmuma izredzes tirgū, pateicoties investoru un industriālo partneru tīklam.

Fonds "APX", kas līdz šim ir bijis pazīstams kā viens no Eiropas vadošajiem jaunuzņēmumu akseleratoriem, Berlīnes inovāciju ekosistēmā darbojas jau vairākus gadus. 2021. gada sākumā "Porsche" kopā ar "Axel Springer" būtiski palielināja fonda kapitālu, tādā veidā nodrošinot "APX" iespēju ieguldīt perspektīvākajos portfeļuzņēmumos līdz pat 500 000 eiro.

Fonds nule ir atteicies no tradicionālās akselerācijas programmas formāta, tā vietā ar jaunuzņēmumiem veidojot ilgtermiņa sadarbību un nodrošinot atbalstu biznesa attīstībai visā izaugsmes etapa garumā. 

“Mēs esam īpaši priecīgi par iespēju strādāt ar fondu, kas ir tik ciešā saiknē ar "Porsche" grupu. Tas radīs lielisku izdevību sadarboties ar vienu no pasaulē vadošajām mašīnbūves kompānijām un tās piegāžu ķēdēs ietilpstošajiem uzņēmumiem. Tādā veidā stiprināsim savu klātbūtni industriālās ražošanas un materiālapstrādes nozarēs,” pauda uzņēmuma līdzdibinātājs un vadītājs Matiass Kaizers (Matthias Kaiser).

“Exponential Technologies” ir 2019. gada otrajā pusē dibināts Latvijas jaunuzņēmums, kas savu darbību Eiropas tirgū uzsāka 2020. gada sākumā. Uzņēmuma dibinātāji ir Pāvels Cacivkins, Matiass Kaizers un Ģirts Smelters. Kompānija darbojas ķimikāliju, aditīvās ražošanas un biotehnoloģiju nozarēs.

Kompānijas izstrādātā platforma “xT SAAM”, izmantojot jaunākos MI algoritmus, ļauj industriju ekspertiem un laboratoriju darbiniekiem ātri un efektīvi radīt inovācijas bez specifiskām zināšanām statistikā vai programmēšanā.

“Mūsu mērķis nav aizvietot kompānijās strādājošos datu zinātniekus un statistikas ekspertus, bet gan ļaut tiem fokusēties uz augstākas sarežģītības datu analīzi, izmantojot mūsu integrēto datu zinātnes rīku komplektu,” skaidroja kompānijas līdzdibinātājs un tehniskais direktors Pāvels Cacivkins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti