«Latvenergo» valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Mārtiņš Čakste

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par AS “Latvenergo” valdes priekšsēdētāju 16. novembrī iecelts Mārtiņš Čakste, informēja uzņēmumā.

Savukārt par valdes locekļiem iecelti Dmitrijs Juskovecs un Harijs Teteris, bet valdē darbu turpinās līdzšinējie tās locekļi Guntars Baļčūns un Kaspars Cikmačs.

Čakste, Juskovecs un Teteris darbam "Latvenergo" valdē ir izvēlēti publiski izsludinātā kandidātu atlases konkursa vērtējumā. Jaunie valdes locekļi darbu sāks 2022. gada 3. janvārī.

Juskovecs būs kompānijas komercdirektors, bet Teteris būs atbildīgs par "Latvenergo" ražošanas virzienu, norādīja uzņēmumā.

"Latvenergo" valdes locekļi amatos iecelti uz piecu gadu termiņu.

Čakstem ir Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) iegūts ekonomikas doktora grāds uzņēmējdarbības vadībā, pirms tam – maģistra grāds inženierekonomikas vadībā. Kopš 2017. gada Čakste ir SIA "Pure Chocolate" valdes priekšsēdētājs. No 2008. līdz 2016. gadam Čakste bijis SIA "Melnā kafija" valdes loceklis. Laikā no 2008. gada līdz 2015. gadam bijis SIA "Officeday Latvija", “Officeday grupa” ģenerāldirektors, valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs.

Juskovecs ieguvis bakalaura grādu ekonomikā un uzņēmējdarbībā, no 1994. līdz 1996. gadam studējot Rīgas Ekonomikas augstskolā, starptautiskās vadības maģistra grādu ar specializāciju finansēs ieguvis “American Graduate School of International Management” ASV. Kopš 2000. gada Juskovecs ieņēmis vadošus amatus Latvijas un Eiropas vadošos farmācijas un tehnoloģijas uzņēmumos – SIA "Magnum Medical", SIA "Aptieku Infotehnoloģija", AS "Elko grupa", AS "RePharm", kur ieguvis vispusīgu praktisko pieredzi lielu uzņēmumu stratēģiskā un operacionālā vadībā, būtisku investīciju projektu plānošanā un realizēšanā, digitālajā transformācijā, kā arī pārmaiņu un personāla vadībā. 2013.–2014. gadā bijis AS "Elko grupa" reģionālais direktors. Kopš 2010. gada Juskovecs ir Rīgas Ekonomikas augstskolas lektors.

Savukārt Teteris RTU Rīgas Biznesa skolā ieguvis profesionāla maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadībā, iepriekš RTU ieguvis celtniecības inženiera izglītību. 1993. gadā Teteris uzsāka darbu SIA "Aga" kā tehniskais direktors. Pašlaik viņš ir SIA "Linde Gas" valdes loceklis ar atbildību par ražošanu un loģistiku, kā arī klientu projektiem un servisu Baltijas valstīs. 

“Uzņēmuma valdei būs ne tikai jāturpina virzība uz ambiciozajiem mērķiem pašmāju un kaimiņvalstu tirgos, bet atbilstoši koncerna vispārējam stratēģiskajam mērķim – jāpalielina “Latvenergo” koncerna vērtība, ekonomiski pamatoti attīstot un nodrošinot preces un pakalpojumus enerģijas un ar to saistītu biznesu vērtību ķēdēs un efektīvi pārvaldot valsts attīstībai un drošībai stratēģiski nozīmīgus resursus un infrastruktūru. (..) No Mārtiņa Čakstes vadītās komandas prasīsim daudz, un uzskatu, ka “Latvenergo” vadībā esam ieguvuši jaunu, ambiciozu un izcili izglītotu personu," norādīja AS “Latvenergo” padomes priekšsēdētājs Ivars Golsts.

KONTEKSTS:

2020.gada oktobra beigās "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu atstāja Āris Žīgurs pēc tam, kad uzņēmumā tika veikta pārbaude par koncerna amatpersonu rīcību un notikumiem 2015.gadā, lai izvērtētu, vai "Latvenergo" nav bijusi nepamatoti labvēlīga attieksme pret atsevišķiem uzņēmējiem, un pārbaudītu iepriekšējos gados koncernā veikto iepirkumu un citu darījumu atbilstību iekšējā un ārējā regulējuma prasībām.

Žīgurs pārtrauca darbu "Latvenergo" un viņa vietā 2020.gada 31.oktobrī iecēla valdes locekli Guntaru Baļčūnu

“Latvenergo” valde ir atbildīga par “Latvenergo” koncerna darbību. “Latvenergo” koncerns ir lielākais energoapgādes pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, kā arī elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti