Dienas ziņas

Uz Latvijas-Krievijas robežas būs žogs

Dienas ziņas

Zentenes rūķi apciemo vientuļniekus

Kuldīgas novada uzņēmēji veiksmīgi iepakojumu konkursā

Kuldīgas novada uzņēmēji gūst atzinību iepakojumu konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Iepakojumu asociācijas ikgadējā  konkursā šogad vairākas balvas un atzinības aizceļojušas pie diviem uzņēmumiem Kuldīgas novada Rumbas pagastā.  

Produkta iepakojums ir saruna ar pircēju, un šādu sarunu nedrīkst atstāt novārtā, tā uzskata ražotāji.  

Sviesta cepumus “Goldingen” nelielais uzņēmums “Ineses tortes” Kuldīgas novada Rumbas pagastā sācis ražot tikai šogad. Tāpēc tā saimniece Inese Mauriņa neslēpj prieku par četrās nominācijās saņemtajām atzinībām Latvijas Iepakojumu asociācijas rīkotajā konkursā ''Labākais iepakojums Latvijā''. Cepumu receptes izveide nav aizņēmusi ilgu laiku, bet par iepakojumu galva lauzīta ilgi. No idejas līdz rezultātam pagājuši astoņi mēneši. Inese Mauriņa uzsver, ka idejai jānāk no pašiem, speciālistus piesaistot iepakojuma izgatavošanas procesā.

“Vispirms skatījāmies veikalos. Negribas kopēt, [..] tad es domāju – vienkāršā mīļā tūta,” stāsta Inese Mauriņa.

Arī Rumbas pagastā esošā uzņēmuma pilngraudu pārslu ražotāja “Milzu saimnieks” saimnieks Enno Ence atzīst, ka svarīgi ir domāt, kā ar iepakojuma palīdzību atšķirties no citiem produktiem veikalu plauktos. Gan nosaukuma, gan iepakojuma ideju radīšanā piesaistīti bērni. Rezultāts nav palicis bez ievērības - rudzu pārslu iepakojumu sērija ieguvusi pirmo vietu.

“Tas ir brīdis veikala plauktā, kad es runāju ar pircēju, un man ir tikai dažas sekundes ar patērētāja acīm, lai mani pamanītu, tas ir svarīgi,” saka Ence.

Lai arī pārslas tiek ražotas nedaudz vairāk par gadu, uzņēmums gada laikā ir ieguvis jau 10% tirgus daļas, tās eksportē arī uz Igauniju, jau ir vienošanās par tirdzniecību Lietuvā un Baltkrievijā, bet ar pašu jaunāko produktu – bioloģiskajām  pārslām - uzņēmums iecerējis būt arī Skandināvijas valstīs.

Uzņēmēji atzīst, ka Latvijā ir daudz labu ražotāju, bet tirgū zaudē tieši ar nepārdomāto iepakojumu.  Konkurss ''Labākais iepakojums'' Latvijā notiek jau 20 gadus. Šogad konkursā piedalījās 30 iepakojumi un to sērijas no 17 uzņēmumiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti