Jūrmala bez «Jaunā viļņa»: viesnīcās numuriņi – desmit reizes lētāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc starptautiskā jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" aiziešanas no Jūrmalas tukša vieta nav palikusi – kultūras un izklaides pasākumi vasarā noris pilnā sparā. Tiesa, bagāto un slaveno Krievijas ļaužu skaita samazināšanās krietni situsi pa viesnīcnieku kabatu – tie robu cenšas aizpildīt ar tūristiem no Rietumeiropas valstīm, ziņo LTV7.

Jūlija beigas ierasti ir karstākais laiks Jūrmalā, turklāt ne vienmēr tikai laika apstākļu dēļ. Vēl pērn koncertzālē "Dzintari" viens pēc otra notika dažādi starptautiski festivāli, piemēram, Krievijas atbalstītais "Comedy Club" un "Jaunais vilnis". Arī šogad "Dzintaros" tiek nodrošināti dažādi kultūras un izklaides pasākumi.

"Ja runā par šā gada pirmo ceturksni, par kuru mums ir dati, Latvijā Krievijas tūristu skaits sarucis par 40%, Jūrmalā – par 30%,” teica Jūrmalas pilsētas pašvaldības vadītājs Gatis Truksnis (Zaļo un Zemnieku savienība), norādot, ka "Jaunā viļņa” aiziešanu pilsēta pagaidām nav izjutusi.

Par to, kādu ietekmi Krievijas festivālu norises pārtraukšana Jūrmalā atstās uz tūrismu, varēs pateikt vēlāk – vasaras beigās. Pērn 40% pilsētas viesu bija no Krievijas, tagad šo iztrūkumu cenšas kompensēt ar tūristiem no Zviedrijas, Polijas, Vācijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas.

„Kāda ir mūsu bilance? Mums tūristu skaita pieaugums ir ap 4%. Taču, ja ņem vērā, ka pēdējos gados ikgadējais pieaugums bija 20%, tad pieauguma temps ir samazinājies. Te  nav, par ko priecāties,” uzskata Jūrmalas pilsētas mērs.

Pērn jūlija divdesmitajos datumos, kad tur notika 12. konkurss „Jaunais vilnis”, pilsētas viesnīcās nebija iespējams rezervēt numuriņu. Turklāt cena par vienu nakti pārsniedza pat vairākus tūkstošus eiro.

Pagājušajā gadā no 28. jūlija līdz 31.jūlijam viesnīcā „Pegasa pils” bija brīvi vien pāris standarta un biznesa klases numuru. Šajā gadā nākamnedēļ viesnīcā varēs uzņemt 10-15 cilvēkus, turklāt pieejami būs dažādi numuriņi. „No 24.jūlija līdz 2.augustam standarta divvietīgais numurs maksās 1010 eiro, bet biznesa klases 1296 eiro,” LTV7 sacīja viesnīcā.

Viesnīcā „Baltic Beach”, kas piedāvā saviem viesiem skatu uz jūru,  privātu pludmali un kuru ne reizi vien izvēlējušies paši slavenākie viesi no Krievijas, cenas par numuriņu ir ievērojami samazinājušās. Pērn numuriņš par vienu nakti „Jaunā viļņa” norises laikā maksāja no 4500-6000 eiro. Šogad numuriņš šajā laikā izmaksā desmit reizes lētāk.

„24.-25.jūlijā mums jau viss ir pārdots. Cena, sākot no 26.jūlija, būs 395 eiro, ieskaitot brokastis, trenažieru zāli, baseina apmeklējumu,” LTV7 sacīja viesnīcā.

Jau ziņots, ka konkursa „Jaunā viļņa” norise Jūrmalā pārtraukta  pēc tam, kad vairākiem Krievijas estrādes māksliniekiem tika liegta iebraukšana saistībā ar viņu iekļaušanu tā sauktajā melnajā sarakstā.

LTV7 sižets pieejams krievu valodā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti