Jūnijā izsolīs vairākus «Liepājas metalurgam» piederošus dzīvokļus un zemesgabalus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jūnijā paredzēts izsolīt vairākus maksātnespējīgajai AS "Liepājas metalurgs" piederošus dzīvokļus ar aprīkojumu un zemesgabalus, liecina publicētie paziņojumi par izsolēm.

19.jūnijā paredzēts izsolīt zemesgabalu 4381 kvadrātmetra platībā, kas atrodas Rojas ielā 10, Liepājā. Zemesgabala novērtējums un izsoles sākumcena ir 30 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Tāpat 19.jūnijā plānots izsolīt zemesgabalu 2,78 hektāru platībā, kas atrodas "Varavīksnītēs", Nīcas pagastā, Nīcas novadā. Zemesgabala novērtējums un izsoles sākumcena ir 50 000 eiro.

19.jūnijā paredzēts izsolīt arī piecus "Liepājas metalurga" īpašumā esošus dzīvokļus Liepājā - vienu dzīvokli Matrožu ielā 2 un četrus dzīvokļus Ganību ielā 191. Dzīvokļi ir 38,6 līdz 52 kvadrātmetrus plaši. Dzīvokļi tiek pārdoti kopā ar tajās esošo kustamo mantu - veļasmašīnām, mēbelēm, plītīm, ledusskapjiem, putekļu sūcējiem u.tml.

Dzīvokļu novērtējums un izsoles sākumcena ir no 5191,34 eiro līdz 8169,37 eiro. Kopējā dzīvokļu izsoļu sākumcena ir 29 638,17 eiro, un tā nav apliekama ar PVN. Savukārt katrā dzīvoklī esošās kustamās mantas novērtējums ir no 49 eiro līdz 81 eiro.

Izsoles norisināsies 19.jūnijā no plkst.11.40 Liepājā, Brīvības ielā 93. Izsoles rīko "Liepājas metalurga" administrators Haralds Velmers.

Kā ziņots, 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase pērn jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti