Izsolīs Līgatnes papīrfabrikas mantu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien Rīgā zem izsoles āmura nonāks vairāki maksātnespējīgā uzņēmuma „Papīrfabrika Līgatne” kustamie īpašumi, tostarp ražošanas iekārtas, transports un produkcijas krājumi, kuru sākumcena noteikta aptuveni 1,55 miljonu eiro apjomā.

„Papīrfabrika Līgatne” ir viens no vecākajiem Latvijas rūpniecības uzņēmumiem un arī viens no lielākajiem uzņēmumiem nelielajā Līgatnē, tāpēc nav pārspīlēts novada pašvaldības teiktais, ka uzņēmums Līgatnei ir kā „Liepājas Metalurgs” Liepājai.

Tomēr vēl pagājušogad par 200 gadus vecā uzņēmuma finansiālajām problēmām, ko daļēji veicināja atsevišķu ražošanas iekārtu iziešana no ierindas, nekas neliecināja - jo uzņēmumam 2012.gadu bija izdevies noslēgt ar nelielu peļņu, un tā īpašnieki loloja ieceri par investīcijām krāsaino papīru ražošanas attīstībā.

„Papīrfabrika Līgatne” spēlēja lielu lomu arī vides aizsardzības jomā, jo ražotne kā vienīgo izejvielu izmantoja makulatūru. Lielāko daļu jeb aptuveni 85% no saražotās produkcijas uzņēmums eksportēja uz ārvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti