Dienas ziņas

Valmierieši jau gatavi vēlēšanām

Dienas ziņas

''URALHIM'' iegādājas AS ''VENTAMONJAKS"

Atklāj jauno "Matthai Latvija" asfalta ražotni Rēzeknē

Gatavojoties ceļu rekonstrukcijai Latgalē, atklāj jaunu asfalta ražotni Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latgalē drīzumā tiek plānots rekonstruēt ceļus un paredzams straujš asfalta pieprasījums, tāpēc Rēzeknē šonedēļ atklāta ceļu būves uzņēmuma SIA "Matthai Latvija" jaunā asfalta ražotne. Tā veidošot veselīgu konkurenci citiem ceļu būves uzņēmumiem un darbu turpmāk nodrošinās arī astoņiem cilvēkiem.

Pirmdien Rēzeknē, atklājot jauno ceļu būves uzņēmuma SIA "Matthai Latvija" asfalta ražotni, interesentiem tika izrādīta ne vien pati asfaltbetona ražotne, bet arī modernā laboratorija. Tajā pašlaik jau tiek testēta un pārbaudīta gatavā produkta kvalitāte.

SIA „Matthai Latvija” ir Vācijas būvniecības koncerna meitasuzņēmums, kas Latvijā ceļu būves nozarē strādā kopš 2013.gada, un patlaban darbam ir sagatavojusi arī jaunu asfalta ražotni Rēzeknē.

“Rēzeknē tas ir stratēģisks lēmums. Ja mēs skatāmies autoceļu karti, nākotnes plānu tuvākajai nākotnei, tātad līdz 2020.gadam Latgales reģions ir otrais lielākai reģions, kur notiks aktīva autoceļu būvniecība,” izvēli ražotnes izveidei tieši Rēzeknē skaidro SIA "Matthai Latvija" vadītājs Jovits Gurčus.

„Mēs aktīvi piedalāmies šobrīd izsludinātajos konkursos, startējam, ļoti ceram uz to, ka tuvākā nākotnē varēsim noslēgt kādu sadarbības līgumu ar "Latvijas Valsts ceļiem",” saka Gurčus.

Ražošanas iekārta jaunizveidotajā rūpnīcā stundā varēs saražot līdz 160 tonnām asfalta produkcijas. Lai nodrošinātu rūpnīcas darbību, tajā strādāšot kopumā astoņi cilvēki. „Protams, ja ražotne spēj saražot 160 tūkstošus tonnu stundā asfaltbetona produkcijas, tad tur ir nopietniem objektiem jābūt, nopietniem izbūves darbiem. Tas kā mēs redzam sevi nākotnē, mēs redzam sevi būvējot lielos autoceļus. Bet šajā mirklī rūpnīca ir pilnīgi pietiekama iekšējām vajadzībām - mūsu pašvaldību ielu izbūves darbiem, tātad uzņēmuma iekšējās darbības nodrošināšanai. Mēs sniedzam arī produkciju gan mūsu pircējiem, klientiem un citiem ceļu būves uzņēmumiem Latvijā,” stāsta "Matthai Latvija" vadītājs.

Savukārt objektus, kam tuvākajā nākotnē tiks piegādāts asfalts no šīs ražotnes, atklāj uzņēmuma ražošanas un kvalitātes daļas vadītājs Artūrs Naktinis: „Šobrīd asfaltu paredzēts ražot un vest uz Preiļiem, Alūksni, uz Ludzu. Tie ir potenciālie un netālu esošie objekti, kuros mēs pagaidām tādos nelielos apjomos, protams. Bet nākošgad mēs plānojam (..) ražot lielākus apjomus un piedāvāsim arī [citiem] klientiem.”

Iespējamu turpmāku asfalta produkcijas cenu pazemināšanos konkurences iespaidā prognozē Satiksmes ministrijas autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns: „Jāatzīmē, ka Latgalē, Rēzeknes apkārtnē bija trīs asfalta ražošanas rūpnīcas, un šī tātad dos vēl papildus impulsu pārējiem uzņēmējiem saņemties. Tātad būs veselīga konkurence, lai piegādātu uzņēmējiem asfaltu. Pārsvarā šis asfalta ražošanas rūpnīcas uzņēmēji veido savām vajadzībām, bet cerams, ka, veidojoties pārpalikumam, šī konkurence saasināsies. Līdz ar to valsts un pašvaldības varēs saņemt jau lētāku produktu un arī, protams, kvalitatīvāku, jo konkurence viennozīmīgi cels arī kvalitāti.”

Ministrijas pārstāvis arī stāsta, ka jaunās politikas iniciatīvās plānots apstiprināt 350 miljonus eiro ceļu nozarei. Līdz ar to turpmāk tiks remontēti un būvēti galvenie, reģionālie un arī vietējie ceļi.

Jaunās asfalta ražotnes izveidē Rēzeknē līdz šim ieguldīti gandrīz divi miljoni eiro, ko uzņēmums plānojot atpelnīt jau tuvākajos piecos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti