Garantētos līdzekļus līdz šim saņēmuši 85% «PNB bankas» klientu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trīs mēnešu laikā valsts garantētajās atlīdzībās 42 400 maksātnespējīgās “PNB bankas” klientiem izmaksāti vairāk nekā 238 miljoni eiro, atlīdzības saņēmuši 85% bankas klientu, informēja “Citadele”, kas nodrošina garantēto noguldījumu izmaksu.

“Citadele” garantēto atlīdzību izmaksu AS “PNB Banka” klientiem sāka 22. augustā, un šobrīd savus garantētos finanšu līdzekļus saņēma jau 85% klientu.

“Citadeles” Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītāja Anna Fišere-Kaļķe informēja, ka  “PNB bankai” bija virs 60 000 garantēto atlīdzību saņēmēju, no kuriem ievērojams daudzums bija seniori, sociāli mazāk aizsargāti, ar kustības traucējumiem un pat guloši cilvēki.  

Kā atzīst Anna Fišere-Kaļķe, vislielākais klientu pieplūdums aizvadītajos trīs mēnešos bija bankas Daugavpils filiālē. Lielas rindas bija arī Rīgas filiālēs. “Organizējām darbu, lai ikviens, kurš atnāk uz banku, tiktu apkalpots, nomierināts un izglītots par labākiem risinājumiem, izejot no klienta vajadzībām. Sarežģītāk bija tajās bankas filiālēs, kas atrodas tirdzniecības centros, jo tur klientu apkalpošanu vajadzēja salāgot ar centra kopējo darbalaiku. Paši filiālēs nereti turpinājām strādāt līdz pat pusnaktij, apkopojot nepieciešamo informāciju un datus,” atcerējās “Citadele” pārstāve.

99,2% AS "PNB Banka" klientu garantētās atlīdzības veidā saņems savus noguldījumus pilnībā. Visas atlīdzības summas līdz 100 000 eiro tiks segtas no Noguldījumu garantiju fonda un tiks izmaksātas īpašniekiem. Garantētā atlīdzība attiecas uz algām, pensijām, bankas klientu noguldījumiem un to procentiem, kas uzkrāti līdz 2019. gada 15. augustam.

KONTEKSTS:

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šā gada 15. augustā apturēja "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") darbību, ņemot vērā bankas tiešā uzrauga  – Eiropas Centrālā bankas (ECB) – lēmumu atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Bankā kopš 2017. gada beigām konstatēti kapitāla pietiekamības prasību pārkāpumi. Bankai bija pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi.  12. septembrī tiesa atzina "PNB banku" par maksātnespējīgu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti