FKTK vadītāja vietnieka amatā ieceļ Guntu Razāni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 6 mēnešiem.

Saeima ceturtdien, 27.oktobrī, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja vietnieka amatā apstiprināja Guntu Razāni, liecina Saeimas mājaslapā pieejama informācija.

Par Razāni FKTK vadītāja vietnieka amatā balsoja 78 Saeimas deputāti, pret bija septiņi un neviens balsojumā neatturējās.

Razānes kandidatūru FKTK vadītāja amatā ieteica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Saeimas mājaslapā pieejamais Razānes CV liecina, ka viņa līdz šim strādājusi par AS "Latvijas finieris" mārketinga pārstāvi ASV, bet pirms tam viņa bija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve ASV. Razāne strādājusi vairākās bankās, arī ārpus Latvijas. Tāpat viņa bijusi Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecības Zviedrijā vadītāja, aptuveni pusgadu 1993.gadā – arī Valsts kases vadītāja vietniece.

Razāne "Latvijas finierī" strādāja laikā, kad viņas vīrs Andris Razāns bija Latvijas vēstnieks ASV un, kā nesen atklājās, paralēli darba algai viņa saņēma arī pabalstu kā diplomāta laulātā. Taču pēc likuma izmaiņām tas vairs nepienācās. Pēc šo faktu publiskošanas Razāns atmaksājis valstij vairāk nekā 6000 eiro.   

Razāne Rīgas Tehniskās universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvusi maģistra grādu ekonomikā un finansēs.

FKTK vadītāja vietnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad FKTK vadītāja amatā šā gada februāra sākumā tika iecelts Pēters Putniņš. Viņš kopš 2012.gada nogales bija komisijas priekšsēdētāja Kristapa Zakuļa vietnieks. Zakulis šā gada janvāra beigās divus gadus pirms amata termiņa beigām iesniedza atlūgumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti