Panorāma

J.Vistiņš un G.Perepjolkins prasa lielāku kompensāciju

Panorāma

Tiesībsargs: Satversmē paredzētā veselības aprūpe ir mīts

Saeimas komisija atbalsta P.Putniņu

Saeimas komisija vienbalsīgi atbalsta Putniņa kandidatūru FKTK vadītāja amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimas Finanšu un budžeta komisija trešdien vienbalsīgi atbalstīja Pētera Putniņa kandidatūru Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatam.

Putniņš kopš 2012.gada nogales bija nupat no amata aizgājušā komisijas priekšsēdētāja Kristapa Zakuļa vietnieks.

Saeimas balsojums par Putniņa apstiprināšanu gan varētu notikt vien nākamās nedēļas sēdē, jo pirms tam ar viņu plāno tikties vairākas frakcijas.

Kopā ar finanšu ministru Jāni Reiru ("Vienotība") Putniņa kandidatūru izvirzījušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs gan aicināja deputātus ar bankas uzraugošās komisijas vadītāja iecelšanu nevilcināties.

"Man nav ne mazāko šaubu, ka šobrīd nav piemērotāka cilvēka par Pēteru Putniņu, kas varētu šo darbu turpināt. Tā situācija ir pietiekoši sarežģīta. Mums ir nepieciešams Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs nekavējoties, jo ir vesela virkne darbu, kas diemžēl ir palikuši atmatā," žurnālistiem teica Rimšēvičs. 

Latvijas Bankas vadītājs norādīja, ka Putniņš ir pārliecinājis, ka viņš saprot "šo te sarežģīto situāciju". Iespējams, atsevišķos gadījumos Putniņa viedoklis nedaudz atšķīries no Zakuļa viedokļa.

"Tāpēc man nav ne mazāko šaubu, ka šie darbi tiks paātrināti un redzēsim to, vai mums izdosies vai neizdosies paātrināt sarunas ar Eiropas ekonomiskās sadarbības organizāciju, vai mums izdosies arī uzlabot Latvijas tēlu kā finanšu centram, kas pēdējos gados diemžēl ir nedaudz cietis," atzina Rimšēvičs.

Arī Putniņš sēdē pauda, ka viņa aktualitātes ir Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jautājumi  un darbs ar banku darbības uzraudzību: "Es apzinos darba apmēru un to, kas man jādara. To mēs arī izdarīsim. Mums ir jāiet uz priekšu lielākiem, soļiem un ātrāk. Nav runa arī par kardinālām izmaiņām, jo šajā nozarē to nevar darīt, bet ir jābūt lielākām prioritātēm un jāiet ātrāk uz priekšu. “ 

Jau ziņots, ka no amata atkāpies FTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis. Paziņojumā medijiem Zakulis norādījis, ka ar šo soli cenšas mazināt pār komisijas darbu pēdējā laikā mesto šaubu ēnu. Viņš iesniedzis atlūgumu divus gadus pirms amata termiņa beigām.

Zakulis gan nekomentēja, vai uz atkāpšanos ticis pamudināts un vai kritiku par nepietiekamu banku uzraudzību uzskata par pamatotu.

Tāpat ziņots, ka jau pērnā gada nogalē raidījums "De facto" vēstīja par politiķu neapmierinātību ar Zakuļa darbu pēc Latvijas banku uzraugam veltītās kritikas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ziņojumā, kas teorētiski var apdraudēt Latvijas iestāšanās sarunas šajā attīstīto valstu organizācijā.

Latvijas iestāšanās OECD izvirzīta kā viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm 2016. gadā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti