Panorāma

Top jauns KNAB likums

Panorāma

Aizdomas par Saeimas deputāta neētisku rīcību alkohola reibumā

"Expo" lietā no amata atstādina departamentu direktores

«Expo 2015» lietā no amata atstādina trīs EM amatpersonas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saistībā ar starptautisko izstādi „Expo 2015” Milānā, kurā Latvijas nepiedalīsies, ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola (ZZS) pret sešām amatpersonām ir ierosinājusi disciplinārlietu un trīs no tām ir atstādinātas no amata.

Ekonomikas ministres padomnieks Gatis Ābele LTV „Panorāma” sacīja, ka Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta direktore Velta Feodorova, Juridiskā departamenta direktore Māra Līduma un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre no amata ir atstādinātas uz izmeklēšanas laiku. Tas noticis tādēļ, lai iespējami objektīvi izmeklētu faktorus, kuru dēļ Latvija nespēja laiku uzbūvēt paviljonu „Expo 2015”.

Disciplinārlieta nav ierosināta pret „Expo 2015” projektu vadītāju Robertu Stafecki, kurš pirms mēneša iesniedzis atlūgumu.

Vēstīts, ka noslēgtie līgumi par Latvijas dalību izstādē "World Expo 2015" paredzēja valsts kopējos izdevumus aptuveni 5,6 miljonu eiro apmērā. Ar komandītsabiedrību "Expo 2015" noslēgts 3,3 miljonus eiro vērts līgums par paviljona projektēšanu un pasākumu producēšanu, projekta vadībai atvēlēti 700 000 eiro, bet paviljona būvniecībai - 1,6 miljoni eiro.

Decembrī bez rezultātiem beidzās Latvijas paviljona būvniecības iepirkums, kurā piedalījās divi pretendenti - "RBSSkals Būvvadība" un Itālijas uzņēmums "Paolo Beltrami S.p.A" ar Latvijas apakšuzņēmēju SIA "Baumeister". Abu pretendentu piedāvātās cenas ir līdzīgas, tāpēc ar aizdomām par abu uzņēmumu iespējamu vienošanos Ekonomikas ministrija vērsās Konkurences padomē (KP).

Pērn decembrī ekonomikas ministres ierosinājumu apturēt Latvijas dalību izstādē, tomēr valdība to neatbalstīja un vienojās izvērtēt iespējas piedalīties „Expo” ar citu projektu, kas būtu lētāks. Taču dažas nedēļas vēlāk, janvāra otrajā pusē, valdība nolēma pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē ”World EXPO 2015”. Par nepieņemamiem atzīti arī piedāvājumi Latvijas ekspozīciju izveidot tipveida paviljonā, paviljona ēkas vietā veidot parku vai pilnvērtīgu līdzdalību aizstāt ar kultūras dienu rīkošanu.

Ārlietu ministrijas vērtējumā atteikšanās no līdzdalības izstādē ”World EXPO 2015” nodarīs kaitējumu Latvijas tēlam un Latvijas un Itālijas starpvalstu attiecībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti