"Eurostat": Latvijā ceturtajā ceturksnī straujākais ekonomikas pieaugums ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas ekonomika 2012.gada ceturtajā ceturksnī uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm gan ceturkšņa, gan gada salīdzinājumā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati. Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 5.7%

Otra straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā bijusi Igaunijā - par 3,4%, bet Lietuva ierindojas trešajā vietā ar 3,1% pieaugumu.

Lielākais kritums gada griezumā ceturtajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - par 6%, Portugālē - par 3,8% un Kiprā - par 3%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu ES ekonomika 2012.gada pēdējā ceturksnī samazinājās par 0,6%, bet eirozonā - par 0,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar trešo ceturksni ES ekonomika ceturtajā ceturksnī saruka par 0,5%, bet eirozona piedzīvoja lejupslīdi 0,6% apmērā.

Salīdzinot 27 ES valstu IKP ar ekonomikas attīstību ASV, tad ASV pēdējā 2012.gada ceturksnī saglabāja stabilu ekonomikas attīstības tempu, bet salīdzinot ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā, IKP izaugsme bija 1,5% apjomā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti