EM sāks sarunas ar diviem Latvijas paviljona «Expo Milano» metu konkursa uzvarētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) tuvākajā laikā sāks sarunas ar divām personu apvienībām, kas ieguva otro vietu metu konkursā par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu starptautiskajā izstādē "Expo Milano".

Ministrijā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka šā gada 30.septembrī paziņotie metu konkursa rezultāti par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu ir stājušies spēkā, respektīvi, likumā noteiktajā termiņā konkursa rezultāti netika apstrīdēti.

Tā kā metu konkursā netika pasniegta pirmā vieta, EM tuvākajā laikā turpinās šī iepirkuma procesu un sāks sarunu procedūru ar diviem otrās vietas ieguvējiem - personu apvienību "SIA "Positivus Event", SIA "Made arhitekti", Rolandu Pēterkopu un SIA "McCANN Rīga", un personu apvienību SIA "DDB Worldwide Latvia", SIA "Sarma&Norde arhitekti", SIA "Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils" un SIA "Kultūras projektu aģentūra ''Indie"".

Pēc sarunām tiks noskaidrots galīgais uzvarētājs.

Pirmās personu apvienības pārstāvis Ģirts Majors atzina, ka Latvijas paviljonu plānots veidot kā ozolu (darbs ar devīzi LV015), kas ir spēcīgs latviešu identitātes simbols, vērtīgs izejmateriāls un dabas elements vienlaikus, kas spēj iemiesot un ilustrēt Latvijas dziedošās ekosistēmas būtību.

"Apmeklētājs, nonākot koka pakājē, dzirdēs dabas skaņu, kas būs daudzdimensionāls skaņdarbs, ko atskaņos koka lapotne, kā arī sajutīs gaisa vēsumu, mitrumu un tā kustību. Katrs paviljona apmeklētājs varēs iegūt dažādu informāciju par Latviju, izmantojot unikālus "čipus", kas fiksēs, kurās paviljona daļās apmeklētājs ir bijis un kam pievērsis uzmanību. Pēc apmeklējuma, personalizējot "čipu" datorā, katrs apmeklētājs varēs iegūt paplašinātu informāciju par lietām, kurām apmeklējuma laikā viņš pievērsis uzmanību. Tāpat katrs apmeklētājs varēs lejupielādēt Latvijas dabas skaņdarbu, ko atskaņojis Latvijas stends - ozols," skaidroja Majors.

Savukārt otrās personu apvienības pārstāve Līva Pērkone stāstīja, ka Latvijas paviljona ēka šajā projektā ir iecerēta kā ciklisks gājums cauri četriem gadalaikiem, izdzīvojot vasaras, rudens, ziemas un pavasara ciklu ar skaņas, gaismas un telpas elementu palīdzību.

"Sniegoti pakalni ziemas vidū, ziedoši asni pavasarī, saules apspīdētas baltas pludmales vasarā un zeltainu rudens lapu klātas ielejas rudenī - četrus līdzvērtīgus gadalaikus to tradicionālajā formā ir iespējams piedzīvot tikai dažās pasaules valstīs, un Latvija ir viena no tām. Tieši tāpēc četri gadalaiki izvēlēti kā Latvijas paviljona ēkas, ekspozīcijas, pasākumu cikla un pārstāvēto Latvijas produktu vienojošais vēstījums, attīstot Latvijas kā zaļākās valsts pasaulē zīmolu," norādīja Pērkone.

Jau ziņots, ka metu konkursā par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu starptautiskajā izstādē "Expo Milano" netika piešķirta 1.vieta.

Otro vietu un naudas balvu 2000 latu apmērā ieguva personu apvienība - SIA "Positivus Event", SIA "Made arhitekti", Rolands Pēterkops un SIA "McCann Riga".

Tāpat otro vietu un 2000 latu naudas balvu ieguva personu apvienība - SIA "DDB Worldwide Latvia", SIA "Sarma&Norde arhitekti", SIA "Sabiedrisko attiecību aģentūra "PR Stils"" un SIA "Kultūras projektu aģentūra ''Indie"''.

Savukārt trešo vietu ieguva Lielbritānijā reģistrēta kompānija "Pico In-Creative".

Starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015", kas 2015.gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā, Latvijas ekspozīcija būs veltīta medus un biškopības tēmai, un paviljona moto būs "Dzīvības drava". Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 4,023 miljonu latu apmērā.

Iepriekšējā starptautiskā izstāde "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā, Ķīnā, no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu. Latvijas paviljonu izstādē veidoja SIA "Aerodium", un valsts dalība tajā izmaksāja 2,55 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti