Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidenti Daci Matuli

Rīta Panorāma

Intervija ar bokseri Mairi Briedi

Intervija ar Ivaru Godmani

Ekspremjers: Situācija valsts budžetā pašlaik ir pārsteidzoši laba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aprīļa sākumā situācija valsts budžetā ir pārsteidzoši laba, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja ekspremjers un bijušais Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis.

Godmanis norādīja uz kopumā lielākiem nodokļu ieņēmumiem līdz aprīlim nekā pērn šajā laikā: „PVN varbūt tikai 3%, toties uzņēmumu ienākuma nodoklis 7%. Arī akcīzes nodoklis, kas vienmēr klibo, arī plusā. Nenodokļu ieņēmumi 12%. Mēs esam vairāk dabūjuši no Eiropas.”

Tai pašā laikā šogad pirmo reizi sociālais budžets, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir ar nelielu mīnusu, norāda Godmanis. Tāpat marta ieņēmumi ir mazāki par janvāri: „Tas man nav skaidrs, kāpēc tā ir.”

Kopumā konsolidētā budžeta deficīts ir 0,1% no iekšzemes kopprodukta, konstatēja ekspremjers, sakot - principā deficīta nav.

Iepriekš martā gan finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") uzsvēra, ka pirmo reizi piecu gadu laikā Latvija vairs nevar lepoties ar budžeta ieņēmumu plāna pārpildi. Trīs lielāko nodokļu – pievienotās vērtības nodokļa (PVN), iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un sociālā nodokļa - ieņēmumi gada pirmajos divarpus mēnešos “ir ar mīnusa zīmi”. Taču divi mēneši nav pietiekami ilgs laiks, lai vērtētu iemeslus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti