Eksperts: «Liepājas metalurgu» pārdot būs grūti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Bankrotējušajam uzņēmumam “Liepājas metalurgs” ir ļoti ierobežots pircēju loks, turklāt potenciālajiem investoriem droši jāzina, kur pārdot kombināta produkciju, jo tā agrākās tirgus nišas jau aizņēmuši konkurenti, norādījis Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš. 

Tikmēr uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Valmers šonedēļ informēja, ka piedāvājumi par pamatražotnes iegādi  izsūtīti vairāk nekā 80 potenciālajiem pircējiem.

Rantiņš uzskata, ka aktīvu pārdošanas process nebūs vienkāršs. Situācija metalurģijā ir sarežģīta visā Eiropā, tā  galvenokārt ir saistīta  ar augstajām energoresursu cenām. Turklāt Latvijā elektroenerģija izmaksā vēl dārgāk nekā, piemēram, Vācijā.

Rantiņš prognozēja, ka "Liepājas metalurgu", visticamāk, varētu iegādāties uzņēmums, kam jau ir sava tirgus niša, jo iepriekšējos liepājnieku klientus ir pārņēmuši konkurenti. 

Jau vēstīts, ka “Liepājas metalurga” maksātnespēju tiesa pasludināja pērn novembrī. Bez darba palika aptuveni 1600 cilvēki. Uzņēmuma maksātnespējas administrators plāno atrast rūpnīcai jaunu saimnieku līdz rudenim. Daudzi rūpnīcas darbinieki nesteidz meklēt jaunu darbu, jo tomēr cer uz ražošanas atsākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti