Asociācijas vadītājs: Kredīta garantēšana LM nebija kļūda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kredīta garantēšana uzņēmumam „Liepājas metalurgs” (LM) 2009.gadā nebija kļūda, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas mašīnbūves un metalurģijas asociācijas vadītājs Vilnis Rantiņš.

Viņš norādīja, ka LM ir nozīmīgs uzņēmums Latvijas ekonomikā un tas nav uzņēmums, kas „vienubrīd ir un tad nav”. „Ja likvidē LM, tad tērauda ražošanas Latvijā vairs nav,” norāda Rantiņš. Turklāt LM produkcijai ir sertifikāts aptuveni 30 valstīs, un tā produkcija ir starptautiski atzīta.

Kopumā LM veido vienu piektdaļu ražošanas apjoma savā nozarē.

Tomēr primārais solis problēmu atrisināšanai LM ir konflikta atšķetināšana akcionāru vidū. Rantiņš uzsvēra, ka valstij šajā gadījumā neko pārmest nevar.

Asociācijas vadītājs atzīst, ka visiem 2000 LM strādnieku neatradīsies vieta citos uzņēmumos metalurģijas un metālapstrādes nozarē tajā gadījumā, ja LM bankrotēs.

Vēstīts, ka LM jau vairākus mēnešus piedzīvo smagas finansiālas problēmas. Uzņēmums ir parādā pieciem kreditoriem, savukārt tā akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals no vienas un Kirovs Lipmans no otras puses nespēj vienoties par uzņēmuma tālāku attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti