Pēcpusdiena

Tendences darba aizsardzības un nereģistrētās nodarbinātības jomā

Pēcpusdiena

Kriminalizē manipulācijas ar sporta spēlēm

Saeima lems par FKTK vadītāja Kristapa Zakuļa atbrīvošanu no amata

Ekonomiste par naudas atmazgāšanas skandāliem: Bankām trūkst izpratnes par godīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bankām pietrūkst izpratnes par godīgumu un godīgu biznesu, šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" pauda Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzēja, profesore Margarita Dunska, komentējot Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) izteiktos pārmetumus par nepietiekamo banku sektora uzraudzību.

Ekonomiste atzina, ka pēdējā laika "regulāri dzirdam par skandāliem" saistībā ar iespējamu naudas atmazgāšanu, izmantojot arī Latvijas banku sektoru. Viņasprāt, nav jārunā tikai par vienu - naudas atmazgāšanas problēmu, bet par visa banku sektora funkcionēšanu.

Dunska uzskata, ka būtu jādomā ne tikai par banku uzrauga darbību, bet arī pašu banku darbību. "Tā ir biznesa, uzņēmējdarbības kultūra, kā bankas darbojas," teica Dunska, paužot viedokli, ka bankām mēdz pietrūkt izpratnes par "godīgumu, par godīgu biznesu".

LU profesore uzsvēra, ka FKTK uzdevums ir sekot līdzi, vai banku sektors darbojas pienācīgi vai nē. "Un banku atbildībai noteikti ir jābūt."

Jau ziņots, ka no amata atkāpies FTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis. Paziņojumā medijiem viņš norādījis, ka ar šo soli cenšas mazināt pār komisijas darbu pēdējā laikā mesto šaubu ēnu. Viņš iesniedzis atlūgumu divus gadus pirms amata termiņa beigām.

Tāpat ziņots, ka jau pērnā gada nogalē raidījums "De facto" vēstīja par politiķu neapmierinātību ar Zakuļa darbu pēc Latvijas banku uzraugam veltītās kritikas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ziņojumā, kas teorētiski var apdraudēt Latvijas iestāšanās sarunas šajā attīstīto valstu organizācijā.

Kā ziņots, Latvijas iestāšanās OECD izvirzīta kā viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm 2016. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti