EK sniedz pozitīvu vērtējumu par Latvijas budžeta projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas budžets atbilst eirozonas nosacījumiem, deficīts turpina samazināties, taču Eiropas Komisijai (EK) ir iebildumi par tempu, kādā Latvija virzās uz vidēja termiņa budžeta deficīta mērķi, atzīst EK viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Komentējot to, kādēļ Latvijā joprojām jūt taupības ēnu, Dombrovskis norāda, ka ekonomika aug un arī budžeta iespējas, taču tas netiek līdzi pieprasījumam pēc līdzekļiem dažādās nozarēs, kā arī Latvijai nācās vairāk līdzekļu novirzīt drošībai saistībā ar notikumiem reģionā.

Eiropas Komisija šodien publisko vērtējumu par visu eirozonas valstu, tajā skaitā Latvijas nākamā gada budžetu.

"Tātad Latvija ir to valstu grupā, kuras kopumā atbilst Stabilitātes izaugsmes pakta nosacījumiem, tāpat kā Beļģija, Malta un Somija. Jāsaka, ka budžeta deficīts Latvijā turpina samazināties - tiek prognozēts, ka budžeta deficīts no 1,5%IKP šogad samazināsies līdz 1,2% no IKP nākamgad. Arī strukturālā budžeta bilance turpināsies samazināties no 2,1% no IKP šogad līdz 1,9% nākošgad. Jebkurā gadījumā šie viedokļi tiek publicēti, lai dalībvalstis tos ņemtu vērā un lai dalībvalstis varētu salīdzināt savu budžeta situāciju ar citām eirozonas valstīm," skaidroja Dombrovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti