EK liedz mencas zveju vairākās vietās Baltijas jūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) noteikusi mencas zvejas aizliegumu atsevišķos Baltijas jūras zvejas apakšrajonos ar mērķi samazināt nopietnu apdraudējumu mencas Baltijas jūras austrumdaļas krājuma saglabāšanai, informēja Zemkopības ministrijā.

EK regula stājas spēkā trešdien, 24. jūlijā, un noteiktais aizliegums ir spēkā līdz šā gada 31. decembrim.

Regula paredz pilnīgu mencas zvejas aizliegumu ICES 24., 25. un 26. apakšrajonā. Saskaņā ar Rokasgrāmatu novērotājiem darbam Baltijas jūrā pieejamo karti Latvijas ūdeņu dienvidu daļa atrodas 26. apakšrajonā.

Tāpat liegts paturēt uz kuģa, pārvietot, pārkraut citā kuģī, apstrādāt uz kuģa vai izkraut šajā apgabalā nozvejotu mencu un no tās iegūtus zvejas produktus.

Regula paredz arī izņēmumu, atļaujot veikt mencas zveju piekrastē 24. apakšrajonā un paturēt piezvejā iegūto mencu 24. - 26. apakšrajonā zvejas kuģiem, kuri zvejo ar traļiem, dāņu vadiem vai tiem līdzīgiem zvejas rīkiem, kuru linuma acs izmērs nepārsniedz 45 mm, un zvejas kuģiem, kuru lielākais garums ir mazāks nekā 12 metri un kuri zvejo ar žaunu tīkliem, iepinējtīkliem vai vairāksienu tīkliem vai ar grunts āķu rindām, āķu jedām (izņemot dreifējošas āķu jedas), rokas āķu rindām un džiga aprīkojumu vai līdzīgiem pasīviem zvejas rīkiem (tikai zvejas kuģiem, kuriem ir bijusi mencu piezveja laikā no 01.01.2018. līdz 30.06.2019.).

Par šo jautājumu plānota informācijas apmaiņa šā gada 7. augusta Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sanāksmē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti