Daugavpils Lokomotīvju rūpnīca reorganizē ražošanu; noliedz masu atlaišanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc strauja Krievijas rubļa vērtības krituma Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas ieņēmumi no darījumiem ar Krievijas partneriem  samazinājušies, tāpēc rūpnīca plāno reorganizēt ražošanu un samazināt darbinieku skaitu, taču noliedz masu atlaišanas, liecina uzņēmuma paziņojums biržai „NASDAQ OMX”.

Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcai (DLRR) ir iespēja nodarboties ar savu pamatdarbības veidu (dīzeļlokomotīvju remontu un to rezerves daļu ražošanu), taču šo pakalpojumu izmaksas sakarā ar Krievijas rubļa devalvāciju kļūst par ekonomiski neizdevīgiem pasūtījumiem.

Uzņēmuma ieņēmumi no darījumiem ar Krievijas uzņēmumiem ievērojami samazinājušies sakarā ar rubļa devalvāciju, kas arī ietekmē noslēgto kontraktu skaitu ar tradicionālajiem Krievijas partneriem 2015.gadā to ekonomiskās nelietderības dēļ.

DLRR pēdējos gados investējusi darbgaldu parka atjaunošanā un infrastruktūrā 7 miljonus eiro ražošanas diversifikācijai. Taču politisko attiecību starptautiskā krīze sākās momentā, kad  rūpnīca lielas naudas summas investētas iekārtās, bet tās vēl nav iedarbinātas un nestrādā ar pilnu slodzi, skaidroja uzņēmums.

Tāpēc 2015.gada prioritāte DLRR ir jaunu noieta tirgu  un jaunas produkcijas apgūšana, ieskaitot mašīnapstrādes nozari. Materiālā bāze tam visam ir, tajā skaitā jaunas iekārtas, iegādātas darbgaldu parka modernizācijas projekta ietvaros ar ERAF līdzfinansējumu.

Uzņēmums skaidro, ka grūtības rūpnīcā ir pārejošas un saistītas ar starptautisko ekonomisko krīzi, tagad ir izstrādāts mārketinga plāns 2015.gadam. Pēc aprēķiniem DLRR ir spējīga kompensēt ražošanas apjomu kritumu no tradicionālā Krievijas tirgus puses ar kontraktiem no citiem tirgiem.

AS “Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā” masu atlaišanas nav, teikts paziņojumā. Ir plānota darbinieku skaita samazināšana sakarā ar ražošanas apjomu situatīvu krišanu pirmajā ceturksnī. Lai palielinātu rūpnīcas darbības ekonomisko efektivitāti, tiks veikta ražošanas reorganizācija, ražošanas procesu optimizācija, tekošo izdevumu samazināšana, kas var negatīvi ietekmēt personāla skaitu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”) uzskata - būtu jānotiek brīnumam, lai netiktu samazināts darba vietu skaits „Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā”, kas nonākusi sarežģītā situācijā, samazinoties pasūtījuma apjomiem no Krievijas. Atlaišanas Daugavpilij nozīmētu, ka būs vairāk cilvēku, kuriem nepieciešama sociālā palīdzība, līdz ar to arī papildu slodzi pašvaldības budžetam. Tas varētu radīt arī lielāku spriedzi pilsētā, atzina domes priekšsēdētājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti