Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Endziņu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māri Balodi

Telefonintervija ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi

Daugavpils mērs: Darba vietu skaita nesamazināšana Lokomotīvju rūpnīcā būtu brīnums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Būtu jānotiek brīnumam, lai netiktu samazināts darba vietu skaits Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā, kas nonākusi sarežģītā situācijā, samazinoties pasūtījuma apjomiem no Krievijas, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”).

Pašlaik no uzņēmuma nav paziņojuma par kolektīvo atlaišanu, informēja Lāčplēsis, piebilstot, ka tas gan būtu brīnums, ja darba vietu skaits nesaruktu.

Atlaišanas Daugavpilij nozīmētu, ka būs vairāk cilvēku, kuriem nepieciešama sociālā palīdzība, līdz ar to arī papildu slodzi pašvaldības budžetam. Tas varētu radīt arī lielāku spriedzi pilsētā, atzina domes priekšsēdētājs.

Lai stabilizētu situāciju, iespēju par papildu pasūtījumiem rūpnīcai izskatot „Latvijas dzelzceļš”, sacīja Lāčplēsis. Tas gan nespēj aizvietot to pasūtījumu daļu, kas tika saņemta „rubļa zonā”.

Tāpēc uzņēmumam varētu būt nepieciešama pārorientācija uz citiem tirgiem un rūpnīcas modernizācija. Pašlaik tam gan vēl nav izveidots plāns.

Jau ziņots, ka Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas vadība norāda - kaut arī cerēts, ka uzņēmumu Krievijas krīze skars ne pārāk spēcīgi, pašlaik piepildās sliktākās prognozes. Krievijas pasūtījumi veido vairāk nekā pusi no rūpnīcas kopējā apjoma, un, rubļa vērtībai dramatiski samazinoties, daugavpiliešu pakalpojumi krieviem kļuvuši pārāk dārgi.

Pasūtījumu apjoms krīt, un rūpnīcai sāk pietrūkt apgrozāmo līdzekļu. Uzņēmuma vadība norādījusi, ka bez valsts atbalsta neiztikt. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti