Panorāma

Deputāti vērtē auditoru ziņojumu par "Rīgas satiksmi"

Panorāma

Ģimenes ārstus atbrīvo no pacientu kvīšu reģistrācijas

Darbu LVRTC atstās visi valdes locekļi

Darbu LVRTC atstās visi valdes locekļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Darbu Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC) nolēmis pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi - Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis, aģentūrai LETA apliecināja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) un LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine.

Jānis Bokta
00:00 / 01:21
Lejuplādēt
Bokta skaidroja, ka viņam ar Satiksmes ministriju atšķiras redzējums par uzņēmuma attīstību. "Ja attīstības redzējums atšķiras, tad rodas domstarpības, trūkst komunikācijas. Vienkārši neredzu tālāk, ka mana atrašanās [šajā amatā] palīdzētu uzņēmumam attīstīties."

Bokta LVRTC strādājis vairāk nekā 12 gadus, no tiem – aptuveni desmit gadus kā uzņēmuma vadītājs. "Iespējams, jādod laiks citam redzējumam, citam attīstības virzienam," teica Bokta, norādot, ka lēmumu pieņēmis pats. "Nekādus pārmetumus vai īpašus spiedienus es nevaru norādīt. Tā kā tas ir tāds pietiekami loģisks iznākums tam visam."

Amatu Bokta plāno atstāt piektdien, 12. aprīlī.

Linkaits aģentūrai LETA atzina, ka bija plānojis šonedēļ sasaukt LVRTC akcionāru sapulci, lai lemtu par uzņēmuma valdes nākotni, tomēr Bokta ar lēmumu atkāpties pats esot "pasteidzies pirmais".

Satiksmes ministrs norādīja, ka viņam un Boktam bijušas domstarpības jautājumā par lielo ES līdzfinansēto projektu īstenošanu. Tāpat Linkaits uzskata, ka LVRTC valdes darbības rezultātā valstij tiek nodarīti lieli zaudējumi.

"Vēl būs jāstrādā, lai vairāki projekti tiktu veiksmīgi pabeigti. Projektu vadība nebija Boktas kunga stiprā puse," sacīja Linkaits.

"Mēs pašlaik vērtējam, cik lielā mērā atsevišķus Eiropas Savienības projektus ir iespējams turpināt īstenot.

Negribu ieiet pašlaik detaļās, bet arī visas pārējās iesaistītās struktūras, arī Finanšu ministrija, ir lietas kursā. Pašlaik ir svarīgākais, lai uzņēmums turpinātu funkcionēt. Tikmēr, kamēr tiek atrasti jauni valdes locekļi," sacīja Linkaits.

Domstarpības ministram un LVRTC valdei saistītas ar diviem ES fondu projektiem, no kuriem viens saistīts ar platjoslas interneta ievilkšanu

Vienlaikus satiksmes ministrs izteica pateicību Boktam par ieguldīto darbu, kā rezultātā LVRTC darbs kļuvis dinamiskāks un vairāk vērsts uz klientu, tāpat Boktas vadībā aktīvāk tiek lietots "e-paraksts".

Linkaits vēl neesot lēmis, kad tiks meklēti jauni LVRTC valdes locekļi, tomēr tas tikšot darīts, izsludinot amata konkursu.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" daļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti